Ексклюзиви
пʼятниця, 15 лютого 2019 21:45

У прокат вийшов фільм про дівчину-кіборга

Автор: imdb.com
  Роза Салазар зіграла дівчину-кіборга у фантастичному фільмі "Аліта: Бойовий ангел" від режисера Роберта Родрігеса та продюсера Джеймса Кемерона
Роза Салазар зіграла дівчину-кіборга у фантастичному фільмі "Аліта: Бойовий ангел" від режисера Роберта Родрігеса та продюсера Джеймса Кемерона

14 лютого в український прокат вийшов американський фантастичний фільм "Аліта: Бойовий ангел" від продюсера Джеймса Кемерона. Стрічку про дівчину-кіборга у світі антиутопічного майбутнього знято на основі манґи Gunnm японського автора Юкіто Кісіро.

2563 рік. Кіборг Аліта прокидається на звалищі. Не пам'ятає, хто вона, й не впізнає навколишній світ. Її забирає до себе доктор Ідо. Співчутливий лікар розуміє, що у цій викинутій на смітник оболонці кіборга ховаються серце й душа дівчини з надзвичайним минулим. Поки Аліта вчиться орієнтуватися у своєму новому житті та на вуличках Міста Брухту, Ідо намагається відгородити дівчину від її таємничого минулого. А її новий друг Г'юго, навпаки, пропонує допомогти оживити пам'ять. Утім, лише коли за Алітою приходять безжальні корупціонери, що керують містом, вона знаходить ключ до розгадки свого минулого. Дівчина має унікальні бойові навички, заради приборкання яких можновладці не зупиняться ні перед чим, за сюжетом.

"Уявіть собі лагідного ведмедика Паддінгтона, тільки з бойовими навичками Джейсона Борна. Ось це Алита у виконанні Рози Салазар, - пише кінокритикиня Олександра Ринк. - Героїню не сплутати з людиною, але її безмежна цікавість і боязкість, що межує з підлітковою самовпевненістю, підкорюють.

Фільм Родрігеса - не просто історія про тисячу способів потрощити армію кіборгів на крихітні запчастини. Передусім це розповідь про підлітковий бунт, першу закоханість і пошук себе. Якщо розглядати історію під таким кутом, то виходить напрочуд зворушливий бойовик".

У фантастичному фільмі зіграли Роза Салазар, Крістоф Вальц, Дженніфер Коннеллі, Ейса Гонсалес і Магершала Алі. Кіно зняв Роберт Родрігес, режисер фільмів "Місто гріхів", "Від заходу до світанку" та "Діти шпигунів". Продюсер і сценарист - Джеймс Кемерон. Бюджет картини становить $170 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бен Аффлек грабує наркокартель у трейлері фільму "Потрійний кордон"

Джеймс Кемерон задумав екранізувати манґу Gunnm 2000 року. Офіційний анонс фільму "Бойовий ангел" відбувся 2003-го. Протягом багатьох років творець "Титаніка" і "Термінатора" планував самостійно зняти голлівудську адаптацію японського твору, але відкладав проект через роботу над "Аватаром" і його продовженнями, що триває досі. 2016 року Кемерон запросив Роберта Родрігеса опрацювати 186 сторінок сценарію та 600 сторінок нотаток і підготувати остаточну версію сценарію, а потім запропонував йому режисерське крісло. Зйомки тривали з жовтня 2016-го до лютого 2017-го. Кіностудія 20th Century Fox запланувала прем'єру на липень 2018 року. Згодом вихід стрічки відклали спочатку на грудень 2018-го, а потім на лютий 2019-го.

Зараз ви читаєте новину «У прокат вийшов фільм про дівчину-кіборга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі