середа, 11 вересня 2013 09:19

У PinchukArtCentre безкоштовно показуватимуть кращі документалки про Китай

  Кадр з фільму "Цвіт крізь сльози"
Кадр з фільму "Цвіт крізь сльози"

Кращі нові документальні фільми про соціально-політичну та культурну ситуацію сучасного Китаю показуватимуть у київській галереї "PinchukArtCentre". Перший кінопоказ відбудеться 15 вересня.

Стрічка "Ай Вейвей: Ні про що не шкодуй" (2012) - перша повнометражна робота про найвидатнішого китайського художника сучасності. "Цвіт крізь сльози" (2012) - історія про дітей, які займаються акробатикою. На худенькі дитячі плечі покладені надії цілих родин. Акробатика для дітей - це шанс поїхати у велике місто і купити власний будинок для всієї сім'ї.

"Голосуйте за мене, будь ласка" (2007) також про дітей. Режисер зблизька показує третій клас початкової школи в місті Ухань, що в Центральному Китаї. Тут діти вперше стикаються з демократичними принципами під час експерименту. Троє восьмирічних школярів змагаються за місце старости класу. У ході "передвиборчої кампанії" на них чинять тиск надміру турботливі батьки, для яких ці діти – єдині через державну політику, яку провадить уряд Китаю для контролю кількості населення.

А фільм "Освіта, Освіта" (2012) продовжує тему навчання. Режисер змальовує, як економічний бум у Китаї та розмови про достоїнства наполегливої праці спонукають людей вірити у те, що освіта - це засіб від злиднів. Але сьогоднішня система вищої освіти Китаю дозволяє отримати роботу небагатьом, виховуючи нове покоління безробітних і зневірених.

Програма "DOCU/CHINA" проходить в рамках виставки "Китай Китай" - масштабного групового проекту. Це роботи одинадцятьох китайських художників різних поколінь, основною темою якої є напруга між індивідуальним та колективним мисленням.

Показуватимуть фільми щотижня. Сеанси починаються о 18:00. На подію необхідно зареєструватися.

Зараз ви читаєте новину «У PinchukArtCentre безкоштовно показуватимуть кращі документалки про Китай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі