вівторок, 14 серпня 2012 11:04

У Нью-Йорку можна буде дивитися телевізор у компанії Христофора Колумба

У Нью-Йорку можна буде дивитися телевізор у компанії Христофора Колумба
Фото: runyweb.com

Японський художник Тацуо Нісі помістить статую Христофора Колумба на Манхеттені в штучну вітальню, пише The New York Times. Приміщення буде побудоване на висоті декількох метрів над землею таким чином, що статуя Колумба стане частиною інтер'єру. Інсталяція буде відкрита для відвідування: у компанії Колумба глядачі зможуть поговорити або подивитися телевізор.

Проект, організацією якого займається Public Art Fund, повинен почати роботу 20 вересня, після того як будуть завершені будівельні роботи та отримані всі дозвільні документи від міської влади. Працювати інсталяція буде з 10 ранку до 9 вечора, квитки будуть безкоштовними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Лондона віджимається 6-тонний даблдекер

Гроші на пристрій інсталяції Public Art Fund збирає у формі пожертвувань, однак в організації не називають, яка саме сума потріюна. Закриється інсталяція 18 листопада. Відразу після цього вітальня буде перероблена під майстерню, яка стане майданчиком для реставраційних робіт. На їх проведення місто вже виділило один мільйон доларів.

Автор проекту Тацуо Нісі раніше неодноразово влаштовував подібні інсталяції в різних містах світу. Він укладав в приміщення фрагмент собору 14 століття в Швейцарії, статую королеви Вікторії в Ліверпулі та інші об'єкти культурної спадщини. Ідея його творчості полягає в переосмисленні контексту, в якому глядач сприймає об'єкт, який представляє культурну цінність.

Зараз ви читаєте новину «У Нью-Йорку можна буде дивитися телевізор у компанії Христофора Колумба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі