вівторок, 10 травня 2011 09:38

Спецтема: Євробачення-2011

У Німеччині сьогодні стартує "Євробачення"

У Німеччині сьогодні стартує "Євробачення"

З 10 по 14 травня у Дюссельдорфі (Німеччина) відбудеться 56-й міжнародний пісенний конкурс "Євробачення". Цього року у ньому беруть участь 43 країни, у тому числі засновники конкурсу Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Великобританія, представники яких потрапляють відразу у фінал.

У першому півфіналі, який відбудеться увечері 10 травня, на сцену вийдуть конкурсанти із 19 країн у такому порядку: Польща, Норвегія, Албанія, Вірменія, Туреччина, Сербія, Росія, Швейцарія, Грузія, Фінляндія, Мальта, Сан-Марино, Хорватія, Ісландія , Угорщина, Португалія, Литва, Азербайджан і Греція. Із них у фінал за підсумками голосування пройдуть представники десяти країн, повідомляє "ЛIГАБiзнесIнформ".

1. Першою виступить Магдалена Тул із Польщі. Вона виконає пісню власного твору "Jestem". Підкорювати європейську сцену Магдалена буде не тільки голосом, а й акторською майстерністю, оскільки грає у музичному театрі.

2. Норвегію на "Євробаченні" представить співачка Стелла Мвангі з запальною піснею "Haba Haba" ("Потихеньку").

3. Албанія визначилася з представником на конкурсі ще наприкінці минулого року. 36-річна Аурела Гаче (Aurela Gace) заспіває "Feel the Passion" англійською і албанською мовами, з елементами рок-музики та етнічними мотивами.

4. Учасниця від Вірменії Еммі, яка виконає пісню "Boom Boom", уже брала участь у національному відборі торік, однак тоді її обійшла Єва Рівас. У цьому році національна телекомпанія Вірменії вирішила відмовитися від проведення нацвідбору і призначити срібного призера торішнього фіналу представником країни на "Євробаченні".

5. Від Туреччини на конкурсі виступить рок-група "Юксек садакат" з піснею "Live it up". Їхня музика - це поєднання поп- і рок-музики з потужним використанням турецьких музичних інструментів, клавішних і гітар. Визначившись з конкурсантом, Турецька національна телекомпанія сформувала спеціальний комітет, який вибрав найкращу пісню із трьох, запропонованих групою.

6. Честь Сербії захищатиме співачка Ніна з піснею "Caroban". Національний відбір у Сербії проходив "по-сімейному": члени однієї сім'ї Ковач змагалися у конкурсі пісні для "Євробачення". Пісня Крістіни Ковач у виконанні Ніни найбільше припала до душі сербським телеглядачам, які обирали переможця.

7. Росію представить Олексій Воробйов з піснею "Get You". Перший канал Росії вирішив цього року не проводити національний відбір, а без конкурсу відправити молодого виконавця на "Євробачення". Воробйов нещодавно підписав контракт з відомим продюсером Редом Ваном і збирався якийсь час працювати в Америці під псевдонімом Alex Sparrow, але заради участі у "Євробаченні" вирішив відкласти поїздку за океан.

8. Від Швейцарії виступить 23-річна Ганна Россінеллі з мелодійною піснею "In love for a while", яка завоювала серця публіки на місцевому відборі.

9. Честь Грузії на конкурсі відстоюватиме переможець нацвідбору - група "Eldrine" з піснею "One More Day" ("Ще один день"). Підкорив телеглядачів сильний вокал солістки групи.

10. Представник Фінляндії, 19-річний Аксель Енстрем (Axel Ehnstrem), який виступає під псевдонімом Paradise Oskar, виконає баладу власного твору "Da da dam". Написана у стилі народної пісні з домішкою поп-музики, пісня присвячена захисту навколишнього середовища. Фінляндія бере участь у "Євробаченні" з 1961 року, і лише епатажна група "Lordi" у 2006 році принесла перемогу цій країні.

11. Представляти Мальту на "Євробаченні" випала честь 27-річному Глену Велле з піснею "One Life" ("Одне життя").

12. Після дворічної перерви Сан-Марино повертається на конкурс з ніжною баладою "Stand By" у виконанні співачки Сеніта. На внутрішньому відборі експертами спочатку була визначена учасниця, а вже потім - пісня.

13. Хорватію представить на конкурсі співачка Дарина з піснею "Celebrate" ("Святкувати").

14. Ісландію з піснею "Aftur Heim" ("Назад додому") представить колектив "Sigurjуn's Friends" - п'ятеро друзів виконавця Сігурдйона Брінка, який брав участь у національному відбірковому конкурсі, але раптово помер від серцевого нападу. Члени його родини вирішили не втрачати можливості брати участь у конкурсі і запропонували друзям Сігурдйона виконати його пісню, з якою ті й перемогли у суперфіналі нацвідбору.

15. Після перерви Угорщина повертається на "Євробачення" з піснею "What About My Dreams" ("Як щодо моїх мрій?") У виконанні Каті Вольф, учасниці місцевого шоу "Х-фактор". У Дюссельдорфі ця пісня прозвучить англійською та угорською мовами. Музика до пісні написана у стилі, що нагадує диско 80-х.

16. Від Португалії на конкурсі виступить група "Homens da Luta" ("Борці") з піснею "Luta Е Alegria" ("Боротьба - це задоволення"). Португалії поки жодного разу не вдавалося перемогти у конкурсі "Євробачення". Кращим результатом був виступ співачки Lucia Moniz's, яка принесла країні 6 місце у 1996 році.

17. Представниця Литви Евеліна Сашенко підкорювати єврослухачів буде піснею "C'est Ma Vie" ("Це моє життя"). У суперфіналі нацвідбору переможця визначали тільки голосуванням журі, так що на конкурс співачку делегували 15 експертів зі світу музики та шоу-бізнесу.

18. Азербайджан представить дует Нігяр Джамал і Ельдара Гасимова, які у нацвідборі обійшли понад 70 конкурентів. На "Євробаченні" вони заспівають пісню "Running Scared".

19. Честь Греції на конкурсі захищатиме Лукас Йоркас (Loucas Yiorkas) з піснею "Mike - Watch My Dance". Примітно, що всі конкурсанти внутрішнього відбору набули популярності завдяки участі у телепроекті "X-Factor".

Право приймати конкурс дісталося Німеччини після перемоги у минулому році німецькою виконавиці Лєни Майер-Ландрут. Цю ж співачку делегували представляти країну і на "Євробаченні-2011".

Нагадаємо, учасниця від України Міка Ньютон виступить у другому півфіналі, 12 травня, під номером 6, а ім'я переможця "Євробачення-2011" стане відоме 14 травня.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині сьогодні стартує "Євробачення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі