Ексклюзиви
вівторок, 15 серпня 2017 13:26

У невеликому англійському містечку виявили понад 5 тис. артефактів

У невеликому англійському містечку виявили понад 5 тис. артефактів
Археологи знайшли унікальні речі. Фото: md-eksperiment.org

Більш як 5 тис. артефактів часів Римської імперії виявили 15 серпня 2016 року під час розкопок на півночі графства Норфолк, що у Великій Британії.

Близько 70 дорослих і дітей допомагали розкрити таємниці, які зберігало поле біля розплідника Вудгейт у містечку Ейлшем. Вони знайшли 2 гончарні печі, тисячі розбитих горщиків, римські монети та фрагменти прикрас. На думку дослідників, розплідник розташовувався на території старовинної римської вілли.

Найдивніша знахідка - шматок футеровки печі, на якій залишилися чіткі відбитки пальців римського будівельника. Джон Девіс з Норфолкського музею археології стверджує, що ці знахідки нададуть цінну інформацію про життя римлян у сільській місцевості Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кого народ любить найбільше: 5 найвідоміших "Робін Гудів" в історії

"Нас дуже цікавить, чи виготовлені ці печі для промислового виробництва або ними послуговувалися лише мешканці вілли", - сказав доктор Девіс.

Місце розкопок розташоване в 3 милях від округу Брамптон на річці Бурі. Поступається за розмірами і значимістю тільки місту Кейсторо. Це був центр з виробництва керамічного посуду в римському Норфолку.

Археологи сподіваються на фінансову підтримку "Фонду англійської спадщини". Зараз розкопки ведуть за рахунок власника розплідника Пітера Пурді та особистих пожертвувань.

Китайські археологи з Академії наук виявили на території Сіньцзян-Уйгурського незалежного району руїни вівтаря. Після здійснених досліджень та експертиз з'ясували, що вівтар створили у бронзовому періоді, отже близько 3 тис. років тому.

Зараз ви читаєте новину «У невеликому англійському містечку виявили понад 5 тис. артефактів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі