Ексклюзиви
пʼятниця, 26 серпня 2011 18:24

"У нашій культурі відбувається поверхневий євроремонт", - художник

"У нашій культурі відбувається поверхневий євроремонт", - художник

Арт-група Р.Е.П створила в Мистецькому Арсеналі інсталяцію "Колона для музею".

Митці обшили гіпсом велику цегляну колону посеред однієї з залів. Обклеїли її шпалерами "під мармур" і ажурною ліпниною. "Дарчу" грамоту на володіння об'єктом подарували директору музею Наталії Заболотній - до відкриття виставки "Незалежні. Нове мистецтво нової країни 1991-2011". Цю експозицію з творів 120 сучасних українських художників відкрили 22 червня.

"Дякую, але не знаю як її тепер спустити у фонди", - подякувала молодим митцям Заболотна.

"Ця виставка зроблена швидко, вона велика й ефектна, як наша колона. А мені не вистачає історії і пильних поличок з томами насиченими інформацією. Людина з вулиці нічого тут не зрозуміє. Так було і з попередньою експозицією Космічна Одіссея. Це черговий феєрверк вражень до дня Незалежності, - сказав Микита Кадан, учасник групи Р.Е.П.

Митець також висловив своє ставлення до процесів у сучасному мистецтві.

"Ми знаємо плани заставити подвір'я Арсеналу полчищем скіфських баб. Наглядову раду музею очолює Віктор Ющенко. Довкола нього є фахівці, які створюють всіляку ху..ту: журавлі у вишиванках, янголи з хрестами та німби з гіпсокартону. У сучасному мистецтві відбувається така ж ху..ня. Мова йде про поверхневий євроремонт, швидкий ефект. Тому ми створили таку колону-метафору", - відзначив Кадан.

Нагадаємо, виставка "Незалежні. Нове мистецтво нової країни 1991-2011" триватиме по 11 вересня.

Зараз ви читаєте новину «"У нашій культурі відбувається поверхневий євроремонт", - художник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі