Ексклюзиви
пʼятниця, 27 квітня 2018 14:36

У меню з "Титаніка" було перше, друге і груші: кіношні речі, які продали з аукціону
9

Меню першого обіду легендарного британського лайнера "Титанік", який затонув в ніч з 14 на 15 квітня 1912-го, продали на аукціоні у Великій Британії за 100 тис. фунтів стерлінгів (приблизно $ 140 тис.), Придбав артефакт анонімний колекціонер.

Про це повідомляє BBC.

Обіду на "Титаніку" 2. квітня 1912 року включав: яловичий бульйон або курячий суп, смажену курку, ягня або шинку зі шпинатом - як основні страви. Також цвітну капусту або варену картоплю на гарнір, пудинг, королівські груші, тістечка і каву.

Автор: twitter
  Меню з "Титаніка"
Меню з "Титаніка"

Меню забрав з корабля другий офіцер Чарльз Лайтхоллер. Перед відправкою судна в плавання 10 квітня передав його дружині.

Офіцер вижив при затопленні лайнера і помер лише в 1952 році.

Аварія на "Титаніку" лягла в основу фільму-катастрофи Джеймса Камерона 1997-го. У перший вікенд прокату "Титанік" зібрав близько $ 28 млн. Посідав перший рядок американського бокс-офісу протягом чотирьох місяців. 12 років був найприбутковішим фільмом за всю історію кінематографа, зібравши понад 1,8 мільярда доларів.У 2010 році його рекорд побив фільмом "Аватар" того ж режисера.

Gazeta.ua пропонує проданих з аукціону речей, які фігурували в кіно.

На аукціоні в англійському графстві Вїлтшир у 2013 році продали скрипку з "Титаніка". Вона належала музикантові Воллесу Хартлі. На ній він грав, щоб щоб заспокоїти пасажирів, коли корабель почав тонути. Загигунув на "Титаніку". Інструмент продали за 900 тис. фунтів стерлінгів за десять хвилин.

Автор: indy100.com
  Скрипка з "Титаніка"
Скрипка з "Титаніка"

Золотисте бікіні героїні "Зоряних воєн" принцеси Леї продали з аукціону Profiles in History за $ 96 тис. Принцеса носила його в шостому епізоді "Повернення джедая", коли потрапила в полон до Джаббе Хатту.

Автор: adme.ru
  Купальник принцеси Леї із "Зоряних війн"
Купальник принцеси Леї із "Зоряних війн"

Вставну щелепу Вінстона Черчілля продали з аукціону Keys Salerooms в англійському графстві Норфолку в 2010 році за 15, 2 тис. фунтів стерлінгів ($ 24 тис.) погупцю з графства Глостершир. Частково золотий зубний протез був створений спеціально для компенсації вродженої шепелявості прем'єр-міністра Великобританії. Ймовірно, саме з цією щелепою Черчілль оголосив про кінець Другої світової.

Автор: indy100.com
  Протез прем'єр-міністра Великобританії вінстона Черчілля
Протез прем'єр-міністра Великобританії вінстона Черчілля

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова версія Чорнобильської трагедії і повернення панди По - кінопрем'єри 28 січня

У 2013 році шматок весільного торта королеви Єлизавети II і принца Філіпа продали за 560 фунтів стерлінгів з PFC Auctions. Як зберегли солодощі з 1947--го - не повідомляється.

Автор: bit.ua
  Торт з весілля королеви Єлизавети ІІ
Торт з весілля королеви Єлизавети ІІ

Телефонну та записну книжку Адольфа Гітлера з більш ніж 200 номерами продали за $ 45 тис з аукціону Henry Aldridge and Son у Великобритании у вересні 2017-го. Покупець залишився невідомим, як і його плани щодо контактів давно померлих людей.

Автор: bit.ua
  Записник Гітлера
Записник Гітлера

За $ 220 тис. продали фрагмент Ейфелевої вежі продали з аукціону в Парижі у 2009-му. Це секція звивистої залізної драбини, по якій Густав Ейфель піднявся, щоб відкрити споруду у 1889 році.

Автор: bit.ua
  Фрагмент Ейфелевої башти
Фрагмент Ейфелевої башти

Пучок волосся Авраама Лінкольна анонімний покупець придбав за $ 25 тис. на аукціоні в Далласі. Волосся зібрав генерал-хірург Джозеф Барнс незабаром після вбивства Лінкольна 14 квітня 1865 року.

Автор: indy100.com
  Авраам Лінкольн 16-й презилент США
Авраам Лінкольн 16-й презилент США

На інтернет-аукціоні eBay навесні 2014 року за 108 фунтів купили "прокляту ляльку". Екс-власниця розповіла, що після появи старої іграшки в її будинку почали відбуватися незрозумілі речі, її сина подряпали, а одного разу лялька навіть заговорила з нею дитячим голосом. Журналісти одразу пов'язали лот із фільмами жахів. у яких фігурували дитячі іграшки.

Автор: .vesti.md
  Лялька з аукціону eBay
Лялька з аукціону eBay

У фільмі жахів "Лялька" вільяма Брента белла йдеться про няню зі США, яка приїхала працювати в британську родину. На новому робочому місці вона дізнається, що її підопічний — не справжній хлопчик, а лялька людського зросту, з якою поводяться, як із дитиною. Дуже скоро і сама головна героїня повірить в те, що лялька дійсно може бути живою.

Зараз ви читаєте новину «У меню з "Титаніка" було перше, друге і груші: кіношні речі, які продали з аукціону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі