понеділок, 30 січня 2012 17:46

У Луврі експонуватимуть роботи Пінзеля з Івано-Франківського музею

У Луврі експонуватимуть роботи Пінзеля з Івано-Франківського музею

Прикарпаття відвідала делегація з найбільшого музею у світі – паризького Лувра.

В Івано-Франківському художньому музеї відбулася робоча зустріч стосовно організації виставки у Франції робіт Георга Пінзеля – майстра, котрий 300 років тому в Галичині творив з дерева і каменю скульптури, аналогів котрим нині немає в світі.

З музеїв Івано-Франківська, Львова і Тернополя повезуть до Франції 20 творів Пінзеля.

"Відбулася зустріч представників Лувру з представником Інституту стратегічних досліджень при Президентові України Оксаною Мельничук в Івано-Франківську в музеї мистецтв Прикарпаття. Темою зустрічі стало представлення цього року робіт Георга Пінзеля в Луврі, зокрема говорили про презентацію трьох ангелів його авторства, котрі є в Івано-Франківському художньому музей та, звісно, творів з музею у Львові", - розповів начальник обласного управління культури Володимир Федорак.

Фахівці з Лувра зробили обміри, фотофіксацію робіт і інші виміри, передбачені міжнародними методиками.

За словами Федорака, виставка творів Пінзеля відбудеться в Луврі у листопаді цього року.

"Уже відомо, що твори Пінзеля виставлять в каплиці часів Людовіка XIV, котра розташована на території палацового комплексу Лувра і має прекрасне освітлення", - зазначив директор Музею мистецтв Прикарпаття Михайло Дейнега.

Фахівці вважають, що в інтер'єрі цієї сакральної споруди експозиція з України виглядатиме найбільш вдало і що це дозволить нерозгаданого і містичного Пінзеля презентувати світові якнайкраще.

Зараз ви читаєте новину «У Луврі експонуватимуть роботи Пінзеля з Івано-Франківського музею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі