пʼятниця, 08 липня 2022 04:00

Спецтема: Війна Росії проти України

У кліпі знялися майже пів сотні бійців: військові заспівали про черкаську тероборону

У кліпі знялися майже пів сотні бійців: військові заспівали про черкаську тероборону
У Черкаській обласній філармонії представили кліп до пісні "Батальон ТрО Черкаси". Фото: скріншот з відео

У Черкаській обласній філармонії представили кліп до пісні "Батальон ТрО Черкаси". У зйомках відеороботи взяли участь лише ті, хто цієї весни виконував бойові завдання на Луганщині.

Автором ідеї й пісні є офіцер 156-го Черкаського окремого батальйону тероборони Руслан Батир. Зрежисерував кліп виконувач обов'язків пресофіцера черкаської тероборони Максим Дубінський. Виконавцями виступили її автор і гурт Flatcher, передає Укрінформ.

"Пісня далася дуже легко. Таке враження, ніби вона мені десь із вище прийшла, а моє діло було просто записати слова та наспівати мелодію. Перші рядки написав у Черкасах, ще до виїзду батальйону на схід", – розповів Батир.

Написання пісні продовжив у проміжках між бойовими завданнями на Луганщині, зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фронтвумен Kazka вперше заспівала для військових і зробила селфі з Кімом

"Посил у куплетах був суголосний із настроєм побратимів, приспів вийшов легким для запам'ятовування, мелодію не складно зіграти на гітарі. Завдяки цьому та особливій енергетиці пісня вже на сході стала популярною серед наших захисників", – додав військовий.

Композицію і відео присвятили бійцям черкаської тероборони, які не повернулися із Попасної Луганської області, і тим, хто продовжує обороняти Україну.

"Наші добровольці змогли 11 днів тримати оборону в тих районах зони бойових дій, де це не вдавалося іншим підрозділам. Я хотів показати цією піснею те, що не обов'язково бути спецпризначенцем, щоб перемагати. Достатньо любити рідну землю й рішуче давати відсіч", – наголосив Батир.

Знімали кліп на горі Богдана Хмельницького у селі Івківці на Чигиринщині. Локацію обрав Дубінський: одна із сюжетних ліній ролика – це солдати, які сходять угору.

"Така метафора є символом руху вгору, до перемоги. І врешті-решт наші бійці підіймаються на вершину, бо вони переможці", – пояснив режисер.

У зйомках брали участь майже пів сотні бійців роти вогневої підтримки 156-го Черкаського окремого батальйону ТрО Збройних сил України.

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну виконавці не перестають випускати пісні. Чуттєвими й запальними треками вони підіймають патріотичний дух українців. Зірки ось уже протягом чотирьох місяців презентують пісні про війну. Вони потішили несподіваними колабораціями та ліричними треками.

Зараз ви читаєте новину «У кліпі знялися майже пів сотні бійців: військові заспівали про черкаську тероборону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі