четвер, 13 серпня 2015 14:30

У Києві з'явиться книжковий автобус

У Києві з'явиться книжковий автобус

З вересня Києвом курсуватиме особливий транспорт - один із автобусів переобладнають під мобільну бібліотеку

Проект "Книжкобус" реалізувала "Фундація Дарини Жолдак", автобус для проекту надав "Київпастранс". Мета ініціативи - популяризувати книгочитання. Про це повідомляє  "БараБука".

Планується, що автобус зупинятиметься біля шкіл та в парках, побачити його можна буде і на фестивалях Києва. Під час стоянки з автобуса будуть виносити стенд із електронною бібліотекою. На ґаджетах буде доступ до електронних книжок, підручників та сайтів про літературу. В ігровій формі дітям пояснюватимуть, де і як можна придбати, безплатно завантажити або прочитати онлайн-книжку.

Також біля автобусу відбуватимуться інтерактивні лекції, літературні читання, поетичні вечори, презентації книжок, зустрічі з письменниками, скайп-презентації з авторами, вечірні кіноперегляди, майстер-класи. Всередині "Книжкобуса" під час зупинок у парках та біля шкіл тричі на день проводитимуть 40-хвилинні уроки про літературу.

Всередині автобуса обладнають місце для фотосесій на книжкову тематику. Наприклад, крісло та сортувальний капелюх із "Гаррі Поттера".

Зараз ви читаєте новину «У Києві з'явиться книжковий автобус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі