Ексклюзиви
середа, 14 лютого 2018 19:33

У Києві виступлять зірки епатажу із Південної Африки

У Києві виступлять зірки епатажу із Південної Африки
Die Antwoord вперше виступлять в Києві. Фото: MuzOko

У Києві вперше виступить епатажна група з Південно-Африканської Республіки Die Antwoord.

Про це повідомив організатор концерту, агентство "Мельница".

Тріо Die Antwoord утворилось у південно-африканському місті Кейптаун. Гурт вважає себе представниками контркультури Zef. Її учасники свідомо копіюють стиль одягу, поведінки робітничого класу з передмість. На південно-африканському сленгу Zef — звичайний, нудний, старомодний, жлоб.

"Це про людей, які тюнінгують свій автомобіль, обвішуються золотом. По-нашому Zef - це коли ти бідний, але прикольний, сексуальний, стильний. Тобі дійсно плювати на те, що про тебе думають інші. Ми висловлюємося в музиці. Ми — це те, що ми одягаємо, думаємо, говоримо", - каже вокалістка Die Antwoord Йоланді Фіссер.

Свою музику гурт зараховує до жанрів zef-rap і zef-rave.

"На вулицях ПАР досить часто можна почути рейв. Ця музика "довбає" практично з кожної машини. Слухаючи треки Die Antwoord, вам може здатися, що це музика з машини, яка проїжджає повз", - додає соліст Воткін Тюдор Джонс.

Південно-африканська преса сприймає культуру Zef як пародію на білих жителів ПАР. А її вульгарність - як часткове почуття сорому через відродження в країні ідеології апартеїду, расової сегрегації.

У Києві виступ Die Antwoord відбудеться 6 серпня в клубі Stereo Plaza. Квитки надійдуть у продаж 19 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Леді Гага скасовує концерти

Учасник Національного відбору Євробачення 2018 гурт Yurcash презентував на YouTube конкурсну пісню Stop Killing Love. Композицію написав лідер групи Юрій Юрченко. Прем'єра пісні на публіці відбудеться 17 лютого в Палаці культури КПІ під час другого півфіналу Нацвідбору.

Зараз ви читаєте новину «У Києві виступлять зірки епатажу із Південної Африки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі