Ексклюзиви
неділя, 19 лютого 2012 10:43

У Києві виставили картини на мільйон доларів
19

Фото: Фото: Михайло Комаров

У Києві, в "Шоколадному будиночку" відкрилася передаукціонна виставка. На ній представлені роботи сучасних українських митців, серед яких: Анатолій Криволап, Тиберій Сільваши, Ігор Гусєв, Ольга Петрова, Роман Жук та інші.

Аукціонний дім "Вакуленко", що спеціалізується на сучасному мистецтві, вперше проводить подібний аукціон. Середня вартість роботи складає десять тисяч доларів. Найдорожча – шістдесят тисяч. Ціна колекції – один мільйон сто п'ятнадцять тисяч.

Вперше на аукціоні представлено кураторський лот (колекція творів сучасних молодих художників, спеціально підібрана куратором) і благодійний лот Жанни Кадирової з KIEV FASHION PARK.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продали картину за $5,1 млн

"Представленні роботи обиралися колекційним домом. Це молоді Вакуленки. Вони брали найбільш ефектні роботи, – розповідає художниця Ольга Петрова. – В мене взяли роботи на контрасті: ідеалістичну білу абстракцію і другу - еротичну тему. Тут є тонка грань між еротикою і порнографією, зараз багато хто впадає в останнє. У моїй роботі якраз збережено ту межу, є інтрига і нема порно. Називається – "Одного разу в горах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картини Катерини Дуднік занурюють у світ мрій і безтурботного дитинства

"Виставка дуже різна, - ділиться враженнями Єлена Живкова, завідувач відділу європейського живопису Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків. - Я думаю, що кожен тут знайде щось, що буде близьким саме йому. Я знайшла дві-три роботи. Скажу, що я дуже традиційна, люблю певних авторів. Є ще особисті враження: багато слабких робіт, відверто гламурних, відверто безпомічних, хоча так буває на будь-якій виставці".

Переглянути роботи перед тим, як вони потраплять у приватні колекції, можна до 24-го лютого за адресою вул. Шовковична, 17.

Зараз ви читаєте новину «У Києві виставили картини на мільйон доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі