середа, 05 лютого 2014 00:52

У Києві відкрилася виставка картин "Юрій Хіміч: Художник і місто"
11

У столичному Музеї історії Києва триває виставка "Юрій Хіміч: Художник і місто". На експозиції представлені 50 полотен митця та майстра акварелі Юрія Хіміча – заслуженого художника України.

Картини написані у період із 1948 по 1993 роки. Представлені у певній ретроспекції – у хронологічному порядку. Відкриває експозицію автопортрет Юрія Хіміча, написаний у 1948 році. Переважна більшість картин – київські вулиці та дворики, храми.

"Софія Київська – це уособлення всієї архітектури в Україні. Батько вважав що серед всього мистецтва вона посідає особливе місце, а це так і є", - розповідає син Юрія Хіміча, Михайло.

Окрім Софії на полотнах зображені Хрещатик, "Золоті ворота", Ботанічний сад, червоний корпус Національного університету імені Тараса Шевченка, Печерська Лавра, Видубицький монастир, Фролівський монастир, Успенський собор, Кирилівська церква, Поділ.

"Юрій Хіміч – архітектор: він навпомацки, з заплющеними очима міг намалювати Софію Київську із всіма банями та деталями", - говорить художник Іван Марчук.

Виставка дає змогу згадати, яким був Київ кілька десятків років тому людям, що застали ті часи, а також демонструє місто, якого вже немає, молодим поколінням.

"Батько переживав, коли якісь будівлі кардинально перебудовувалися. Він фіксував їх, його роботи – це фіксація натури. Писав з натури: міг піти вранці й повернутися увечері", - згадує Михайло Хіміч.

Виставка триватиме до 4 березня 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрилася виставка картин "Юрій Хіміч: Художник і місто"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі