понеділок, 10 грудня 2012 21:50

У Києві відкрилась виставка художника, чиї картини є в колекціях Путіна та Клінтона
5

Фото: Фото надані організаторами виставки

В арт-галереї "NEBO" відкрилася виставка робіт Юрія Горбачова. Перед Києвом її виставляли в Талліні та Софії, а після України вона поїде до Москви та Єревану.

На стінах висять більше трьох десятків робіт. Це пейзажі, натюрморти, деякі картини присвячені еволюції та міфології.

Картини художника знаходяться в найпрестижніших музеях світу - Лувр, Національний художній музей України, Російський музей, Московський музей сучасного мистецтва, музей ООН і навіть в Кремлі. Роботи художника у своїх приватних колекціях мають екс-президент США Білл Клінтон, Володимир Путін, актори Марчелло Мастрояні, Антоніо Бандерас, співачки Алли Пугачової та музиканта Міка Джаггера.

Горбачова двічі запрошували в Білий дім на церемонію інавгурації.

Художник народився під Петербургом, більше 20 років прожив в Одесі. Останні 20 років живе та працює в Америці.

"Я майже не знав мови і не мав грошей. Але в мене був талант і досвід. Я двадцять років успішно займався керамікою. На руку зіграло й те, що зовні я був схожий на Фредді Меркурі, а прізвище було, як у популярного тоді російського президента. І в 94-му році мені замовили щорічну святкову різдвяну рекламу відомої російської горілки "Столична". Вона зараз постійно з'являється на сторінках найбільш престижних журналів - "Time", "Elle", "Vogue". Купувати мої роботи почали після 11 вересня. Тоді світ втомився від трауру і всім захотілося свята. А таким мої картини просто переповнені. Хоч я давно живу в Нью-Йорку, але в картинах нема американського пейзажу. В них домінують етнічно-словянські мотиви. А до масляної фарби я додаю бронзу, золото і емаль", - розповів Юрій.

Виставка триватиме до 25 січня наступного року.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрилась виставка художника, чиї картини є в колекціях Путіна та Клінтона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі