Ексклюзиви
середа, 07 вересня 2016 14:43

У Києві відбудуться меморіальні дні до 75-річчя трагедії Бабиного Яру

У Києві відбудуться меморіальні дні до 75-річчя трагедії Бабиного Яру

З 24 по 28 вересня у київському кінотеатрі "Сінема Сіті" відбудеться кінофестиваль "Шедеври світового кіно. Фільми-лауреати премії "Оскар" про трагедію єврейського народу".

Захід відбудеться у рамках програми Меморіальних днів, присвячених 75-м роковинам трагедії Бабиного Яру.

Війська нацистської Німеччини, що зайняли Київ під час Другої світової війни, використовували урочище Бабин Яр у північно-західній частині столиці як місце масових розстрілів цивільного населення. 29 вересня 1941 року за наказом окупаційної адміністрації усі громадяни єврейської національності були зобов'язані з'явитися до Бабиного Яру. До 30 вересня жертвами розстрілів стали 33 771 особа. Масові вбивства тривали до відходу німецької армії з міста: за офіційними даними у Бабиному Яру розстріляли приблизно 100 тис. киян, переважно євреїв.

До програми кінофестивалю, присвяченого 75-й річниці пам'яті цієї трагедії, увійшли шедеври світового кіно, у різні роки відзначені премією Американської кіноакадемії. Фестиваль відкриває "Іда" Павла Павликовського, найкращий фільм іноземною мовою 2015 року за версією Американської кіноакадемії. Також у програмі – дебют угорського режисера Ласло Немеша "Син Саула", який отримав "Оскар-2016" за кращий фільм іноземною мовою і ґран-прі Каннського кінофестивалю. "Життя прекрасне" - стрічка італійського режисера Роберто Беніньї, 1999 року стала володарем 3 "Оскарів". "Піаніст" знаменитого Романа Поланські отримав 3 "Оскари" 2003-го. "Список Шиндлера" Стівена Спілберґа здобув 7 золотих статуеток від Американської кіноакадемії 1994 року.

Шедеври світового кінематографа представлять у сучасному кінозалі в копіях високої якості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фестиваль "Гогольfest" оголосив програму

Зараз ви читаєте новину «У Києві відбудуться меморіальні дні до 75-річчя трагедії Бабиного Яру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі