Ексклюзиви
вівторок, 21 січня 2014 10:30

У Києві показали "дезорієнтацію" українського художника
7

До 10 лютого у столичному арт-центрі "Я Галерея", що по вулиці Хорива, 49Б, триває виставка робіт київської художниці Анни Міронової. Свій новий проект вона назвала "Дезорієнтири".

"Кольори, що не поєднуються, відштовхують один одного, дивним чином співіснують і примирюються в зоні периферійного зору. Якщо розсіяним зором деякий час споглядати такі протилежності, цей оптичний ефект проявляється. Тоді на межі, в зоні, так би мовити, "запилення", – народжується об'єднувальний третій колір, і робота починає оживати, кольорові ритми – рухатись і набувати об'єму. З'являється просторова відстань між ними, й у роботі проявляється те, що не було передбачено. Щось подібне відбувається зі сприйняттям незвичних для слуху звуків", - пояснює свій задум "Дезорієнтирів" художниця Анна Міронова.

Її роботи безперечно пробуджують уяву. Ти мусиш оцінювати полотно "тут і тепер", так нібито всі органи чуття включаються одночасно.

Глибокі гнучкі лінії, що стихійно сплітаються у вихори на полотні і завжди насичені глибокі або зовсім "прозорі" кольори, - це те що притаманне роботам художниці.

Анна Міронова народилася у 1977 році, живе і працює в Києві. У 2007 році закінчила Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури (майстерня вільної графіки). Активно виставляє свої роботи у Києві, Одесі, Івано-Франківську, Кракові та інших містах.

Зараз ви читаєте новину «У Києві показали "дезорієнтацію" українського художника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі