пʼятниця, 16 листопада 2012 10:30

У Києві показують 50 унікальних фотографій молодих бітлів
9

Фото: Фото: Вікторія Хоменко

16 листопада в Центрі сучасного мистецтва М17 відкривається виставка фотографій "The Beatles". Унікальні знімки бітлів привезла до Києва їхня авторка - німкеня Астрід Кірхер.

Саме Астрід у свій час вплинула на стиль гурту: чорні куртки-шкірянки та коротка стрижка з "французьким начосом".

"Перший з ними познайомився мій друг Клаус Форман, - згадує Астрід Кірхер. - Він привів їх до мене до додому. Моя кімната тоді була пофарбована в чорне і зі стелі звисали гілки дерев з листям. Клаус носив шкірянку, я також одягалася в усе чорне. Стюартові та Джорджеві дуже сподобався цей стиль. А продюсер їхній вирішив, що це тільки підніме їх в музичних чартах".

З одним із бітлів - художником Стюартом Саткліфом Астрід Кірхер заручилася. Він полишив гурт у 1961 і продовжив займатися живописом. Про їхнє кохання та про ранні роки ліверпульської четвірки режисер Іен Софтлі 1994 року зняв фільм "П'ятий в квартеті" ("Backbeat"). Німкеню Астрід зіграла акторка Шеріл Лі. Цей фільм покажуть у суботу, 17 листопада, після екскурсії по виставці.

"Ми були молоді. І мабуть усі тоді мною трохи захоплювалися, - пригадує Астрід. - Їм подобалися мої ідеї чорно-білих фотографій. А я була вражена їхньою рішучістю та бажанням працювати. Їхньою свободою".

Стюарт Саткліф помер в 1962 році від крововиливу у мозок. Згодом Астрід зробила одну з найщиріших та найболісніших знімків бітлів у кімнаті, серед картин Стюарта. Роботи Стюарта належать його сестрі. Час від часу вона виставляє їх в галереях. Астрід не підтримує з нею стосунків.

Найближчими друзями фотограф вважає Стюарта і Джорджа. Їх вже немає в живих. "Але, коли ми зустрічаємося з Полом або Рінго - ми дуже раді бачити один одного. Ми обнімаємося і одразу згадуємо наші старі часи. Востаннє я бачила Пола на концерті, який він давав в Гамбурзі в грудні 2009 року" - каже Астрід.

На виставці покажуть 50 фотографій. 30 з них - це портрети музикантів гурту The Beatles. На цих знімках вони дуже юні. Ці фотографії ніколи раніше не виставлялися. Інші 20 фотографій - гамбурзькі "настрої" 60-х років, з гітарами, зачісками, сукнями та емоціями, що були навіяні музикою ліверпульської четвірки.

Виставка триватиме до 12 грудня у Центрі сучасного мистецтва М17, що по вулиці Горького, 102. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «У Києві показують 50 унікальних фотографій молодих бітлів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі