пʼятниця, 24 грудня 2021 12:27

У Кабміні обурилися образом українки у серіалі від Netflix

У Кабміні обурилися образом українки у серіалі від Netflix
В серіалі "Емілі в Парижі" киянку показали недолугою крадійкою. Фото: instagram / eugeniahavrylko

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко направив претензію компанії Netflix щодо образу українки в серіалі "Емілі в Парижі".

У новому сезоні серіалу з'явилася киянка на ім'я Петрі. Вона краде речі з магазину, боїться депортації в Україну та загалом виглядає незграбно.

"Netflix добре знайомий з Україною, достатньо сказати, що більшість вулиць Парижа в фільмі "Останній найманець" знімалися в Києві. З популяризацією нашої культури, європейці та американці мали чути про наших митців і не тільки. Хоча б і про диригентку Оксану Линів, тенісистку Еліну Світоліну, співачку Джамалу, дизайнерку Віту Кін. Але цього напевно замало. І доведеться продовжувати боротися зі стереотипами. Бо якщо у 1990-х та 2000-х українських хлопців зображали переважно як гангстерів, з часом це змінилося", - написав Ткаченко.

Карикатурний образ українки він назвав неприйнятним та образливим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режисер "Гри в кальмара" розповів, чого чекати в наступному сезоні

"Такими бачитимуть українців за кордоном? Які крадуть, хочуть отримувати все безкоштовно, боятися депортації? Так не має бути. Направлю текст нашої позиції Netflix", - йдеться у повідомленні.

На стримінговій платформі Netflix 17 грудня вийшов другий сезон фентезі-серіалу "Відьмак". Усі вісім епізодів презентували на сервісі одночасно. Серії тривалістю годину доступні в українському дубляжі та мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Зараз ви читаєте новину «У Кабміні обурилися образом українки у серіалі від Netflix». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі