середа, 24 жовтня 2018 21:45

У Харкові пройде кінофестиваль Kharkiv MeetDocs

У Харкові пройде кінофестиваль Kharkiv MeetDocs
На Kharkiv MeetDocs покажуть 18 повнометражних і 36 короткометражних фільмів. Фото: прес-служба фестивалю

18 фільмів покажуть на кінофестивалі Kharkiv MeetDocs у Харкові. Триватиме 24-28 жовтня.

До програми включили стрічки з України, Німеччини, США, Ізраїлю, Росії, Польщі, Великої Британії.

Кінофестиваль відкриє документальний фільм Сергія Лозниці "День Перемоги".

Також відбудуться ретроспективні покази, майстер-класи, круглі столи та лекції, пітчинг кінопроектів і другий фестиваль короткометражного незалежного українського кіно "Бардак".

Гостями фестивалю стануть документаліст Сергій Буковський, сценаристка й драматургиня Наталія Ворожбит, режисери Ґеорґ Жено, Фелікс Крігсхайм, Нільс Бьокамп, монтажер і редактор Зубін Сетна з Німеччини, генеральна продюсерка ОМКФ Юлія Сінькевич, продюсерка кіно й телебачення Анна Паленчук. Вони проведуть зустрічі з глядачами, представлять свої фільми, розкажуть про секрети майстерності на відкритих майстер-класах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські режисери відмовились показувати фільми у Москві

В рамках Kharkiv MeetDocs відбудуться два конкурси. Перший — пітчинг кінопроектів. Для участі в ньому автори ідей і проектів документальних фільмів на гострі соціальні та політичні теми надсилали свої роботи організаторам. З-поміж надісланих для участі в фінальній стадії відібрали 12 проектів. Переможець отримає професійну камеру Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K під час закриття фестивалю.

Другий конкурс у рамках Kharkiv MeetDocs — фестиваль короткометражного незалежного українського кіно "Бардак", який відбудеться в Харкові вдруге. У 2018 році — це 36 фільмів різних жанрів із Києва, Харкова, Львова та Запоріжжя. У "Бардаку" беруть участь короткометражні роботи до 40 хвилин, зняті без участі студій: анімаційні ролики, комедії, музичні кліпи, мюзикли, документальні та драматичні роботи.

"Ми хочемо показати глядачам різноманітність українського кінематографа, який може існувати незалежно від держави, підтриманий силами ентузіастів. І ця різноманітність може здивувати будь-кого — багато хто навіть не підозрює, яким може бути українське кіно", — розповідає організатор "Бардака" Антон Фролов.

Переможця обирають глядачі голосуванням, найкращий фільм отримає "Стакан" — головний приз "Бардака". Вхід на всі покази "Бардака", які пройдуть в Fabrika.space — вільний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гільєрмо дель Торо екранізує відому казку

У китайському місті Пін'яо 20 жовтня завершився Другий Міжнародний кінофестиваль "Тигр, що крадеться, дракон, що затаївся". Фільм "Вулкан" режисера Романа Бондарчука отримав приз "Дракон, що зачаївся". Нагороду присуджує журі з 35 глядачів - спеціально обраних представників різних професій. Це аналог призу глядацьких симпатій на інших фестивалях, повідомляє прес-служба Держкіно.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові пройде кінофестиваль Kharkiv MeetDocs». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі