вівторок, 05 серпня 2008 14:09

У Греції знайшли унікальну японську картину ХVIIІ століття

У Греції знайшли унікальну японську картину ХVIIІ століття

Японські мистецтвознавці повідомили, що в Греції була виявлена рідкісна картина японського майстра художнього стилю укієе кінця 18 століття. Картина належить до колекції "Музею мистецтва Азії" на острові Корфу.

Професор японського університету Гакусюїн Тадасі Кобаясі і його група вивчили картину в липні. За словами членів групи, ґрунтуючись на підписі, можна сказати, що картина практично напевно була написана художником Тосюсаї Сяраку.

Сяраку є відомим автором укієе - стилю образотворчого мистецтва, розквіт якого припав на 18-19 століття. Однак зараз вкрай мало відомо про те, ким він був у житті. Він заслужив високу оцінку завдяки своїм гравюрам на дереві, які вважаються шедеврами, однак його картини практично невідомі.

Картина, намальована на віялі шириною 50 сантиметрів, зображує двох популярних акторів Кабукі на театральній сцені. На думку мистецтвознавців, це перша знахідка картини Сяраку, що зображує акторів.

Сяраку, як вважають, займався своєю творчістю до січня 1795 року. Однак на картині зображений спектакль Кабукі, поставлений у травні того року, даючи підстави припустити, що він малював довше, ніж передбачалося дотепер, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Греції знайшли унікальну японську картину ХVIIІ століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі