вівторок, 04 жовтня 2016 14:33

У фільмі "Вона" зґвалтована жінка замість дзвінка до поліції купує газовий балончик та сокиру
5

29 вересня в український прокат вийшла стрічка нідерландського режисера Пола Верховена "Вона". Головну роль у трилері виконала зірка французького кіно 63-річна Ізабель Юппер. Світова прем'єра картини відбулася на цьогорічному Каннському фестивалі.

Історія розгортається довкола парижанки Мішель – власниці великої компанії із розробки комп'ютерних ігор. Вона живе одна у великій квартирі. Розлучена, має сина. Одного дня вдома у Мішель її ґвалтує маніяк. Жінка намагається з'ясувати, хто нападник.

Трилер має досить незвичну для фільмів цього жанру структуру. Зазвичай розв'язкою є викриття злочинця, але Пол Верховен вирішив познайомити глядача з маніяком у середині стрічки. Далі показує звичайне життя жінки, в якому тепер є місце й для ґвалтівника. Причиною такого ракурсу на події став образ героїні. Здається, що вона не відчуває жодних емоцій, що зустріч з маніяком для неї – лише ще один звичайний день життя. Вона саме та француженка, яку глядач звик бачити в кіно – сильна й незалежна. Має власну компанію, зневажає слабкого й наївного сина, спить із чоловіком подруги, лається з матір'ю, що підсіла на ботокс та молодих хлопців. Під час перегляду стрічки деякі вчинки та реакції Мішель здаються відверто дивними. Наприклад, після зґвалтування вона відмовляється йти до поліції, натомість купує газовий балончик та сокиру.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На жінку нападає чоловік у костюмі лижника

Важливою в фільмі стає інша лінія сюжету – історія з батьком героїні. Він відбуває довічне ув'язнення за вбивства дітей. Теленовини постійно нагадують парижанам про ті злочини. В кадрі завжди з'являється дівчинка навпроти згорілого будинку – це і є маленька Мішель. Таким чином, холодність та жорстокість вже дорослої жінки - броня від спогадів дитинства, де вона допомагає своєму батькові, серійному вбивці, спалити їх будинок.

Фільм дуже динамічний у першій частині й досить повільний у другій. На моменті знайомства глядача з ґвалтівником інтрига обривається. Але надалі життя Мішель вигладає вже не звичним, а абсурдним.

"Вона" Пола Верховена отримала високі рейтинги: на IMDb – 7,6 з 10, на сайті Rotten Tomatoes – 92% позитивих відгуків від кінокритиків.

Зараз ви читаєте новину «У фільмі "Вона" зґвалтована жінка замість дзвінка до поліції купує газовий балончик та сокиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі