Ексклюзиви
понеділок, 05 грудня 2011 10:14

У дитячому "Євробаченні" перемогла грузинська група

У дитячому "Євробаченні" перемогла грузинська група

Переможцем дитячого конкурсу пісні "Євробачення 2011" (Eurovision Junior - 2011) в Єревані стала група Candy з Грузії, яка виконала пісню Candy Music ("Солодка музика"). Грузинські виконавці набрали 108 балів.

Для Грузії це вже друга перемога. У 2008 році країна перемогла з піснею Bzz, яку виконало тріо Bzikebi ("Оси").

З відставанням у п'ять балів друге місце зайняла виконавиця з Нідерландів 13-річна Rachel (Рейчел), яка виконала пісню I am teenager ("Я підліток"). На третьому місці - її ровесниця Лідія Заболоцька з Білорусі з піснею "Ангели Добра" - 99 балів.

Представниця Росії 14-річна Катерина Рябова, яка виконала пісню "Як Ромео і Джульєтта", посіла четверте місце. Замкнула п'ятірку представниця Вірменії 12-річна Даліта (Даліта Аванесян) з піснею Welcome to Armenia.

Україну в цьому році представляла 11-річна співачка Крістал. Зі своєю піснею "Європа" вона набрала 42 бали і зайняла 11-е місце.

В IX Міжнародному дитячому пісенному конкурсі "Євробачення" взяли участь представники 13 країн - Росії, Латвії, Молдови, Вірменії, Болгарії, Литви, України, Македонії, Нідерландів, Білорусі, Швеції, Грузії, Бельгії. Конкурс транслювався в прямому ефірі Першого каналу вірменського телебачення і в інтернеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка посіла останнє місце на дитячому Євробаченні

Нагадаємо, дитяче "Євробачення" - досить молодий конкурс, він проводиться з 2003 року. На відміну від дорослого пісні тут виконуються державною мовою країни-учасниці, а місце проведення визначається комісією. У наступному році конкурс пройде в Нідерландах.

Зараз ви читаєте новину «У дитячому "Євробаченні" перемогла грузинська група». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі