понеділок, 07 листопада 2011 18:00

У честь дня народження львівської залізниці на вокзал прибув поїзд 19 століття

У честь дня народження львівської залізниці на вокзал прибув поїзд 19 століття

Львівська залізниця святкує 150-річчя від часу першого залізничного рейсу на території України . З цієї нагоди сьогодні на Головному залізничному вокзалі Львова відкрили меморіальну таблицю та влаштували театралізоване дійство.

- 150 років тому, 4 листопада 1861 року, до станції Львів прибув перший пасажирський поїзд "Відень - Львів". З цього і почався відлік історії української залізниці - каже начальник Львівської залізниці Богдан Піх.

Залізничників із святом привітав новообраний голова Львівської ОДА Михайло Костюк. Під час цього Богдан Піх розмовляв по мобільному телефоні. Після промови урочисто відкрили меморіальну дошку. На дошці написано, що 4 листопада 1861 року до Львова приїхав поїзд "Ярослав".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найдовшу в Європі вузькоколійну залізницю планують закрити

В 13:07 до першого перону прибув потяг, стилізований під тогочасний потяг "Ярослав" 1861 року , що курсував між Віднем і Львовом, пускає довгі гудки та пари білого диму. Локомотив 1933 року виробництва працівники Львівської залізниці взяли із депо у місті Ковель, пофарбували у зелений колір, відремонтували. Поїзд складається з п'яти вагонів - один раритетний пасажирський, два для перевезення вантажів, та два дерев'яних, спеціально зроблених для дитячого колектива та акторів. Машиністів вдягнули у зелену форму залізничників минулого століття.

На поїзді прибули актори, одягнені в одяг 19 століття, дитячий танцювальний колектив. Після театралізованого дійства усіх присутніх запросили на офіційне святкування у Львівський оперний театр.

Зараз ви читаєте новину «У честь дня народження львівської залізниці на вокзал прибув поїзд 19 століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути