вівторок, 24 травня 2022 14:59

У Чернівцях відбудеться кінофестиваль Миколайчук OPEN

У Чернівцях відбудеться кінофестиваль Миколайчук OPEN
Кінофестиваль Миколайчук OPEN пройде з 15 по 19 червня. Фото: facebook.com/mykolaichukopen

У Чернівцях відбудеться фестиваль глядацького кіно Миколайчук OPEN, присвячений 81-й річниці кінодіяча Івана Миколайчука.

Він проходитиме з 15 по 19 червня. Про це повідомляє сайт Moviegram, який є партнером заходу.

На фестивалі покажуть стрічки, які ще не виходили в український прокат, а також запланована програма ретроспективи.

Відкривати подію буде фільм "Будинок "Слово". Нескінчений роман" режисера Тараса Томенка. Його світова прем'єра відбулася на конкурсі 37 міжнародного кінофестивалю у Варшаві. Сюжет розповідає про знищення радянською владою мистецького руху, який виник у 1920-1930 роках у Харкові і отримав назву "Розстріляне відродження".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одеський міжнародний кінофестиваль пройде за кордоном

"Відкрити фестиваль фільмом "Будинок "Слово" - це неймовірна вдача й ми тішимося, що продюсери картини пішли нам назустріч. Важливо нагадати, що ми боремося не лише за нашу свободу та територіальну цілісність, а й за культуру. Вона залишається на часі, активно долучається до культурної дипломатії, живе та розвивається, попри всі несприятливі обставини", - зазначили організатори фестивалю продюсер Олексій Гладушевський та програмер Алекс Малишенко.

Кінофестиваль Миколайчук OPEN відбудеться офлайн у Культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука в Чернівцях, однак без червоних доріжок. Він буде безкоштовним для глядачів.

Розклад та повну програму оголосять пізніше.

У вівторок, 17 травня, розпочався ювілейний 75-й Каннський кінофестиваль. Він триватиме до 28 травня.

Зараз ви читаєте новину «У Чернівцях відбудеться кінофестиваль Миколайчук OPEN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі