середа, 10 жовтня 2012 12:05

У Британії видадуть невідому поему Толкієна про короля Артура

Автор: Фото: tolkienlibrary.com
 

Серед спадку автора "Володаря перснів" знайдено нову, раніше не публіковану поему, за мотивами легенди про короля Артура.  Про це повідомляє Guardian.

Рукопис обсягом близько 200 сторінок оповідає радше про давню Британію, ніж про Середзем'я.  Втім, йдеться про темний світ з королями, принцесами, мечами та магією, про пошуки і зраду. Видавництво HarperCollins вже оголосило, що твір буде видано у травні 2013-го року під назвою The Fall of Arthur ("Падіння Артура").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нащадки Діккенса й Толкіена разом писатимуть книги для дітей

Поема, натхненна творами Томаса Мелорі та Джефрі Монмаута про короля Артура оповідає про останні дні царювання Артура. По волі Толкіна король вирушає на останній бій проти Мордреда задля порятунку країни. Дослідники вже кажуть, що знахідка є цінним додатком до Артурівського циклу.

Толкін почав працювати над "Падінням Артура" за кілька років до "Гоббіта". Публікація твору продовжує серію раніше неоприлюднених творів автора, в яку входять "Легенда про Сіґурда та Ґудрун", випущена 2009-го року, та незавершена оповідь зі світу Середзем'я "Діти Гуріна" (2007). Остання виходила українською у видавництві "Астролябія" в перекладі Катерини Оніщук.

Зараз ви читаєте новину «У Британії видадуть невідому поему Толкієна про короля Артура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі