середа, 27 червня 2012 10:33

У Bild запевняють, що "країною повій" Україну назвали через FEMEN

У Bild запевняють, що "країною повій" Україну назвали через FEMEN
Одна з активісток руху. Фото: uareview.com

Німецьке видавництво Axel Springer, яке є власником газети Bild, запевняє, що видання не хотіло образити українців, і шкодує, що в одній з його публікацій Україну було названо "країною повій".

На цьому наголосила речниця видавництва Свенья Фрідріх.

"Ми, звичайно, не хотіли нікого образити цією статтею. Якщо ми цим зачепили національні почуття українців, то нам дуже шкода", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 50 тисяч жінок займаються проституцією в Україні

Крім того, за її словами, згадане вище висловлювання не відображало думку редакції газети, а спиралося на заяву представниці українського руху Femen Інни Шевченко.

Представниця видавництва запевнила, що образливе висловлювання вже вирізали з онлайн-версії статті, тож у старому варіанті публікація в інтернеті більше не доступна.

Як повідомляло агентство, стаття під назвою "Справи повій нині погані: українські повії скаржаться на конкуренцію у фан-зонах", онлайн-версія якої була опублікована на сайті Bild 16 червня, починалася з абзацу: "Україна - країна повій. За оцінками, 100 тис. жінок продають своє тіло за гроші".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німець зняв квартиру з повією

Посольство України у ФРН та Центральна спілка українців у Німеччині висловили з цього приводу "глибоке обурення" і вимагають офіційного вибачення від редакції газети. Автор матеріалу, журналіст Bild am Sonntag Маттіас Марбург, у свою чергу, заявив, що його стаття потрапила на сайт у невідредаговому варіанті, а скандальне речення було лише гіперпосиланням на публікацію про Femen.

Зараз ви читаєте новину «У Bild запевняють, що "країною повій" Україну назвали через FEMEN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути