Ексклюзиви
четвер, 18 травня 2017 15:29

У Андріївській церкві відновили картину 1847 року із зображенням Шевченка

У Андріївській церкві відновили картину 1847 року із зображенням Шевченка

У київській Андріївській церкві завершили реставрацію полотна Платона Бориспольця "Проповідь апостола Андрія". Всі роботи провели працівники Національного заповідника "Софія Київська".
Художник написав картину 1847 року в Парижі, подарував Києву.
"Щоб наголосити, де саме проповідує Апостол Андрій, що дія відбувається не в Грузії, Болгарії чи Греції, а на берегах Дніпра, Платон Борисполець зобразив відомого на той час Тараса Шевченка, з яким вчився в Петербурзькій академії мистецтв. Іншим героям полотно додає типово українських рис, наприклад, козацькі вуса і деталі одягу, яскрава плахта на жіночій фігурі", - розповідає завідувачка музею "Андріївська церква" Ліна Янченко.

Розмір полотна "Проповідь апостола Андрія" - 3,5×4,5 м.

В Андріївській церкві картина з'явилася у серпні 1867 року, з нагоди 100-річчя освячення храму.

Реставрація Андріївської церкви триває з 2009-го. Протягом 2009-2012 років - провели роботи з укріплення пагорба, 2015-го укріпили 3 фасади храму. Зараз завершується реставрація паперті і оглядового майданчика, їх планують відкрити для відвідування в кінці червня - на початку липня. Внутрішнє оздоблення можна побачити не раніше, ніж за рік.

2017-го Андріївській церкві виповнюється 250 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картину українського художника продали у США за рекордні $21,2 млн

Зараз ви читаєте новину «У Андріївській церкві відновили картину 1847 року із зображенням Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі