Ексклюзиви
понеділок, 21 липня 2014 10:56

Тимчук знайшов "проколи" у нічному відеозверненні Путіна до терористів

Тимчук знайшов "проколи" у нічному відеозверненні Путіна до терористів
Фото: russian.china.org.cn

Володимир Путін допустився "проколів", коли серед ночі звернувся до терористів.

Про це на своїй сторінці пише координатор "Інформаційного супротиву" Дмитро Тимчук.

"У своєму відеозверненні щодо збитого "Боїнга", поширеного Кремлем вночі 21 липня, Президент РФ В.Путін зробив кілька цікавих обмовок і пасажів", - зазначає він.

По-перше, Путін "помилився" з датою поновлення бойових дій на Сході України. За його словами, це було 28 червня. Однак, Тимчук уточнює, що якраз тоді було перемир'я. Сили АТО з 27 по 30 червня не приводили активних бойових дій, а лишень реагували на обстріли з боку терористів. Про продовження пермир'я знав увесь світ, а 28 липня "ІС" поширив перші повідомлення про те, що українську територію уже топчуть вояки ЗС РФ. Тобто Путін непрямо підтвердив, що у той день Росія почала черговий етап військового вторгнення в Україну.

"З цієї дати у бойових зіткненнях з українськими силовиками знову активно беруть участь російські військовослужбовці. Збитий малайзійський "Боїнг" - саме на совісті російських фахівців, що обслуговували перекинутий з території Росії ЗРК "Бук М1", з якого і був проведений пуск ракети, що вразила авіалайнер", - додає Тимчук.

По-друге, президент РФ стверджує: "Необхідно зробити все, щоб забезпечити безпеку роботи міжнародних експертів на місці трагедії". Таку заяву він зробив аж через три дні по трагедії "Боїнг-777". За цей час російські спеціалісти, які екстрено прибули, і проросійські терористи встигли все найцінніше розкрасти.

"Таким чином, нинішнє "відстрочене" звернення Путіна - не більше ніж акція прикриття спроб приховати справжні причини трагедії з боку Росії і керованих нею терористів", - оцінює Тимчук.

По-третє, Путін говорить про роботу експертів на місці падіння авіалайнера. "Під "представниками Донбасу, Донецька" Путін, цілком очевидно, має на увазі підконтрольних йому проросійських бойовиків, що роблять все можливе, щоб не дати провести об'єктивне розслідування. Таким чином, легітимізуючи їх як якусь повноправну сторону в розслідуванні", - каже Тимчук. І це тоді, як всі ці люди не мають право брати участь у розслідуванні.

По-четверте. "Особливо лицемірною і цинічною виглядає фраза Путіна про те, що "Росія зробить все, що від нас залежить, щоб конфлікт на сході України перейшов з сьогоднішньої військової фази у фазу обговорення за столом переговорів мирними і виключно дипломатичними засобами", - зазначає координатор "ІС".

Це Путін говорить тоді, коли українська сторона зібрала достатньо доказів, щоб стверджувати, що Росія - головний ініціатор, організатор і учасник тероризму на Донбасі.

"У цьому контексті будь-які згадки Кремля про якийсь "мирний" діалог виглядають відвертим знущанням над здоровим глуздом", - підсумовує Дмитро Тимчук.

Зараз ви читаєте новину «Тимчук знайшов "проколи" у нічному відеозверненні Путіна до терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути