четвер, 19 січня 2012 11:45

Тягнибока зачепила українська стрічка Іллєнка про індіанця в Канаді

Тягнибока зачепила українська стрічка Іллєнка про індіанця в Канаді

Лідеру ВО "Свобода" Олегу Тягнибоку дуже сподобалась стрічка Михайла Іллєнка "Той, хто пройшов крізь вогонь". Завтра, 19 січня, у київському кінотеатрі "Кінопалац" відбудеться офіційна її прем'єра. Фільм здобув гран-прі на минулорічному Київському кінофестивалі й запускається в український прокат.

"Була дуже класна реклама фільму й мав переживання, що сама стрічка не буде настільки хорошою. А вона мене просто вразила. Серйозний сценарій, показана трагічна доля людини, але є місце гумору. Це дуже захоплює. Після фільму починаєш собі фантазувати — зустрінеться головний герой зі своїм сином чи ні, як далі складатиметься його доля. А це означає, що фільм зачепив. Дійсно хочеться прийти, заплатити гроші, щоб стрічка стала рейтинговою. Останнім часом в Україні були песимістичні настрої, що українського кіно немає і перспектив немає. Цей фільм — крок уперед. Може вивести нас з цього стану. З'явилось піднесення, відчуття перспектив, ми можемо бути кращими. Це початок великого шляху українців і не тільки в кіно", - зазначив Тягнибок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм Іллєнка про українського індіанця хочуть подивитися в Мозамбіку

Бюджет фільму становить 16 мільйонів гривень. Частину коштів надала держава, частину - продюсерський центр "Інсайт-Медіа". У стрічці йдеться про радянського воєнного пілота українця Івана Даценка, який став вождем індіанського племені в Канаді. На основі реальних подій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єру фільму Михайла Іллєнка затримали на 3,5 години

"Найбільше запам'ятався образ лелек у фільмі. Коли головний герой розповідав казку про цих птахів, а потім його син малював лелек разом з літаками. Ясно, що не бачив їх, мама йому розповідала цю казку й про батька. Гра акторів просто блискуча, дуже характерні ролі. Усім своїм друзям буду рекомендувати цю стрічку", - додав лідер "Свободи".

Зараз ви читаєте новину «Тягнибока зачепила українська стрічка Іллєнка про індіанця в Канаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі