середа, 01 червня 2011 10:03

Тягнибок закликав обкладати податком російських музикантів

Тягнибок закликав обкладати податком російських музикантів

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок закликає до обмеження в Україні виступів іноземних, зокрема і російських виконавців. Про це він заявив російській радіостанції "Ехо Москви".

За словами Тягнибока, інформаційний тиск на Україну з боку Росії посилився, і українці живуть у стані "інформаційної окупації".

"Ми вважаємо, що повинна бути прийнята ціла низка законів, котрі б захищали український шоу-бізнес. Тобто, потрібно обкладати податком російських або інших іноземних виконавців. Вони приїжджають в Україну і не платять до державної скарбниці коштів. Якби вони знали, що їм треба платити серйозні податки у державну казну, я думаю, що той потік міг би зменшитися", - наголосив лідер "Свободи".

У той же час, зазначив політик, для українських музикантів та книговидавців навпаки треба робити певні пільги.

"У принципі, це звичайні норми захисту свого інформаційного простору для будь-якої країни", - додав Тягнибок.

Він зазначив, що в Україні ніхто не виступає проти розвитку російської мови, і створені всі умови для забезпечення мовних потреб російської національної меншини. Тобто, проблем з російською мовою немає. Натомість, надання російській мові статусу другої державної призведе до знищення української.

Перед цим Тягнибок відмовився давати радіостанції інтерв'ю російською мовою.

"Я хотів би вибачитися перед вами і сказати - те, що я розмовляю українською мовою, а не російською мовою, не сприймайте, будь ласка, як прояв протесту або неповаги до росіян чи російської мови", - зазначив він.

За словами Тягнибока, він давно не практикувався розмовляти російською мовою, а думає українською.

"Мені буде легше українською висловлювати свої думки і правильно їх формулювати. Дякую за розуміння", - сказав Тягнибок.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок закликав обкладати податком російських музикантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі