пʼятниця, 15 лютого 2013 15:26

"Ти сам шукаєш проблеми, чи вони знаходять тебе?" - огляд кінопрем'єр 15 лютого

"Ти сам шукаєш проблеми, чи вони знаходять тебе?" - огляд кінопрем'єр 15 лютого
Кадр з фільму "Міцний горішок. Гарний день, аби померти"

Для когось День Закоханих – привід освідчитись в коханні, як в картині "Тиха гавань", а для когось – "гарний день, аби померти", як в черговій частині "Міцного горішка". Когось це свято змусило пережити щось на кшталт цунамі, як стрічці "Неможливе", а когось – пофілософствувати про природу кохання, як в "Калейдоскопі кохання".

Словом, як би ви не відзначили це свято, - серед прем'єр цього вікенду ви точно знайдете фільм на свій смак.

Калейдоскоп кохання

"Ми живемо лише один раз. Скільки шансів нам випадає, щоб щось змінити? Мабуть лише один…" - говорить головний герой цієї стрічки, який втратив шанс поспілкуватись зі своєю дочкою і тепер подорожує цілим світом, аби хоч раз на неї глянути.

Сюжет фільму представляє з себе калейдоскоп романтичних історій, які розгортаються в різних кутках світу. Сексіндустрія Відня, мусульманський та кримінальний світи Парижу, сімейні справи типової лондонської родини, психологічна напруга американського ґвалтівника та бразильська романтика – все це має місце в цій стрічці. Кожен з персонажів фільму шукатиме справжнє кохання, а знаходитиме натомість великі гроші і ще більше непорозуміння.

"Фільм бентежить, однак це відчуття в результаті нічого не варте" - San Francisco Chronicle.

Неможливе

"Найбільше я злякався, коли випірнув з води і опинився зовсім один. Потім я побачив вас обох і мені стало вже не так страшно" - говорить головний герой своїм синам.

Ця іспанська драма з американськими акторами в головних ролях розповідає про один з найстрашніших природних катаклізмів – цунамі. В центрі історії американське сімейство, яке зіштовхнулось зі стихією на узбережжі Індійського океану в 2004 році. Різдвяні канікули, які вони вирішили провести в райському куточку світу, перетворились для них на справжнє пекло. Паніка, десятки загиблих та балансування на межі між життям і смертю – саме через це доведеться пройти головним героям цього фільму-катастрофи.

"Ролі в цій стрічці виконані на грані, сценарій чіпляє, а постановка виконана просто лякаючи-надзвичайно" - Variety

Тиха гавань

"Важливо не те, від чого ти біжиш, а те – до чого ти приходиш" - проголошує салоган стрічки.

Намагаючись збігти від свого загадкового минулого, красуня Кейт переїздить в провінційне портове містечко, де сподівається розпочати своє життя з чистого аркушу. З часом вона знайомиться майже з усіма місцевими жителями. Найміцніші стосунки в неї розпочинаються з красунчиком Алексом, який возиться зі своїми дітьми. Її приваблюють сімейні почуття цього чоловіка, який доглядає за дітками після смерті своєї дружини. Однак коли Кейт та Алекс зближуються і от-от має настати довгоочікуване щастя – нагадують про себе неприємні таємниці з минулого дівчини.

"Любовна лінія Кейт і Алекса передбачувана, проте переповнена ніжністю. В останній третині стрічки її автори спробували пограти з сюжетною лінією, однак кульмінація все ж лишилась типово-мелодраматичною" - FILMINK

Міцний горішок. Гарний день, аби померти

- Ти сам шукаєш проблеми, чи вони знаходять тебе?

- Сам себе про це питаю, – відповідає легендарний поліцейський Джон МакКлейн своєму синові, на пару з яким вони вбиватимуть поганих хлопців.

Поки світ переповнений покидьками, які створюють загрозу для суспільства, легендарний поліцейський Джон МакКлейн не вийде на пенсію. Цього разу доля закинула маститого нью-йоркського копа в далеку Росію. Йому доведеться допомогти своєму синові Джеку. Останній бореться проти славетної російської мафії. Разом з тим, як ці двоє опиняються в небезпечних перестрілках та шалених бійках, їм доведеться з'ясувати зворушливі сімейні відносини. Тож на озброєнні у Джека та Джона будуть не тільки найновіші пістолети, але й аспірин та англо-російський словник, за допомогою якого вони спробують зрозуміти жорсткий російський мат.

"Тупий, грубий та втомливий фільм. В той же час попердні частини цієї франшизи відрізнялись дотепністю та добрим гумором. Мабуть це найгірший з усіх п'яти фільмів" - Twitch

Рай чудовиськ

"Розумієш, діти – це найважливіше в твоєму житті" - говорить мати сімейства. Жорстокий Домінік головує в своєму магазинчику "Рай звірів".

Проте життя чоловіка зовсім не схоже на рай. Постійні сварки з дружиною, фінансові негаразди та непереборне бажання переспати з іншими жінками перетворюють його існування на пекло. Коли непорозуміння в сімї доходять до "точки кипіння" - він кидає свою дружину, забирає дітей і їде на гірськолижний курорт. Там він намагається відновити сімейне життя, всіма правдами та не правдами змушуючи дітей повірити в існування казки. Проте будь-яка казка з часом закінчується…

"Ідея стрічки сама по собі дуже цікава, проте їй не вистачає більшої продуманості в сценарії та переконливості" - Cinefilic.com

Хоробрий плавник

"Більше я не вб'ю жодної рибки – вони мої друзі!" - завзято проголошує головний герой цієї стрічки.

Анімація в стилі "В пошуках Немо" розповідає про сміливу рибку Кевіна та завзятого хлопчика-повара. Кевін мріє про те, щоб потрапити в світ літаючих риб на острові Барбадос. Однак його батьки не підтримують цю ідею, адже це надзвичайно небезпечно. Незважаючи на перестороги старших риб, він все ж таки наважується на таку подорож і потрапляє в сітку риболовів. Для того, щоб вибратись з небезпеки, Кевіну доведеться подружитись з хлопчиком-поваром, який за своїм характером такий самий, як і головний герой стрічки.

"Це зворушлива історія про дружбу, котру можна здобути в найбільш незвичних ситуаціях, а також про довіру і взаєморозуміння, які з'являються в найнесподіваніші моменти"  - LiberalDead

Зараз ви читаєте новину «"Ти сам шукаєш проблеми, чи вони знаходять тебе?" - огляд кінопрем'єр 15 лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі