середа, 23 травня 2018 21:45

Твори Мирослава Скорика зіграють у стилі джаз

Твори Мирослава Скорика зіграють у стилі джаз
Композитор Мирослав Скорик представить програму "Скорик у стилі JAZZ" Фото: Новости Украины - From-UA

Композитор Мирослав Скорик у Київській консерваторії представить програму "Скорик у стилі JAZZ".

Слухачі раніше мали можливість відвідати концерт у Луцьку, Львові, Харкові, Ніжині. Автор завжди диригує програму особисто.

"Сьогодні співіснують дуже різні види джазу: як імпровізаційний, так і зафіксований у нотах. Тому я імпровізую і пишу джазові твори", - каже Мирослав Скорик.

Композитор об'єднує класичні традиції з джазовими ритмами, європейські джазові традиції з індивідуальними тембровими прийомами, щоби музику зрозуміли різні люди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бахну за старину Баха: як святкували День народження композитора на харківському фестивалі

У концерті представлятиме "Сумний блюз", "Канкан ніби зі старої грамофонної плити", джазові парафрази творів Бетховена: "Місячна соната", "Апасіоната", "До Елізи".

Джазові п'єси "В народному стилі", "Нав'язливий мотив", "Приємна прогулянка" прозвучать у виконанні львівського фортепіанного дуету Мирослава Драгана і Оксани Рапіти за участю віолончеліста Олександр Пірієва та у супроводі Національного камерного ансамблю "Київські солісти".

Під час київського концерту презентують 16 -ти трековий CD "Мирослав Скорик у стилі джаз".

З 14 по 29 березня у Харкові пройшов міжнародний музичний фестиваль KharkivMusicFest. В рамках фестивалю в Харківський національний академічний театр опери та балету пройшов концерт комедійного дуету класичних музикантів Igudesman & Joo.

Зараз ви читаєте новину «Твори Мирослава Скорика зіграють у стилі джаз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі