Ексклюзиви
четвер, 25 листопада 2010 16:18

Творець стилю індастріал помер уві сні

Творець стилю індастріал помер уві сні

24 листопада помер музикант Пітер "Sleazy" Крістоферсон, повідомляє Brainwashed. Сайт посилається на блог Кріса Картера, колеги Крістоферсона по групі Throbbing Gristle. За словами Картера, музикант помер уві сні. Пітеру було 55 років.

Крістоферсон починав кар'єру як фотограф і дизайнер. Зокрема, у складі дизайнерської групи Hipgnosis він працював над обкладинками альбомів Pink Floyd і Пітера Гебріела. У 1975 році Пітер став учасником квартету Throbbing Gristle. Ця група вважається творцем стилю індастріал.

У 1981 році Throbbing Gristle розпалися, після чого два учасники групи (Крістоферсон і Дженезіс Пі Оррідж) стали ініціаторами створення нового колективу, що отримав назву Psychic TV. Наступним проектом Крістоферсона став дует Coil. Ця група припинила існування після смерті її другого учасника, Джона Беленса, в 2004 році.

У 2004 році Throbbing Gristle возз'єдналися. Група продовжувала давати концерти до останнього часу. У жовтні 2010 року Дженезіс Пі Оррідж відмовився від участі у виступах, після чого решта музикантів змінили назву на X-TG.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Творець стилю індастріал помер уві сні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі