середа, 14 березня 2007 18:08

Творець лондонського "Огірка" забудує острів в Петербурзі

Проект реконструкції петербурзького острова "Нова Голландія" 14 березня отримав перший приз в категорії "Комерційна і розважальна нерухомість" на виставці нерухомості MIPIM, що проходила в Каннах.

Острів "Нова Голландія" був створений в Санкт-Петербурзі в 1721 році по указу Петра Першого. Спочатку територія використовувалася під склади, потім там була побудована морська в'язниця, а пізніше острів зайняли військові.

Нинішня Реконструкція подразумеваєт створення на острові культурного і ділового комплексу площею в 200 тисяч квадратних метрів з трьома театрами, а також готелем, житловими і торговими приміщеннями. Острів перетвориться на пішохідну зону. Старі об'єкти будуть збережені, а в центрі з'явиться палац фестивалів.

Інвестиції в реконструкцію "Нової Голландії" складуть 320 мільйонів доларів. Проект створений архітектурним бюро відомого архітектора Нормана Фостера за замовленням компанії СТ "Нова Голландія", контрольованою Шалвой Чигирінськім. СТ "Нова Голландія" одночасно є як інвестором, так і девелопером реконструкції. Завершення робіт намічене на 2009 рік.

Норман Фостер більше відомий своїми сміливими архітектурними проектами в стилі хай-тек. Його архітектурне бюро свого часу побудувало "хмарочос-огірок" в Лондоні. У Росії окрім реконструкції "Нової Голландії" він займається створенням башти "Росія", яка стане найвищою будівлею в Європі, а також будівництвом багатофункціонального комплексу будівлі в Зарядьє на місці знесеного готелю "Росія", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Творець лондонського "Огірка" забудує острів в Петербурзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі