середа, 29 лютого 2012 10:51

Тріумф ретро: Universal відреставрує 13 класичних кінострічок

Тріумф ретро: Universal відреставрує 13 класичних кінострічок
Кадр із фільму "Афера"

Слава "Артиста" не проходить непоміченою: кінокомпанія Universal збирається відреставрувати 13 класичних американських фільмів. Universal Pictures приурочили акцію до власного столітнього ювілею - знаменна дата припадає на квітень цього року.

Передбачається, що реставрація тринадцяти картин, випущених студією в різні роки, обійдеться в суму від 250 до 600 000 доларів. У "список тринадцяти" увійшли: "На західному фронті без змін" Льюїса Майлстоун, "Дракула" Тода Браунінга (іспано-і англомовна версія) та "Франкенштейн" Джеймса Уейла (два фільми, що поклали початок класичній лінії фільмів жахів Universal), "Наречена Франкенштейна" Джеймса Уейла, "Рядові" Артура Любина (один з перших фільмів про Ебботт і Костелло),"Птахи" Альфреда Хічкока," Інтимна розмова" Майкла Гордона, "Убити пересмішника" Роберта Маллігана, "Афера" Джорджа Роя Хілла,"З Африки" Сідні Поллака, а також "Щелепи"та "Список Шиндлера" Стівена Спілберга.

Як стверджують представники студії, випуск колекційних видань фільмів обмеженим тиражем виробляється зовсім не з метою поексплуатувати класику - "це просто спроба встановити традицію по виділенню коштів на відновлення, збереження і примноження спадщини кінокомпанії. При цьому абсолютно неважливо, коли ці кошти почнуть окуповуватися". Також представники Universal помітили, що збираються найближчим часом почати випускати колекційні видання фільмів в упаковці "книжкового стилю" з пам'ятними сувенірами.

Зараз ви читаєте новину «Тріумф ретро: Universal відреставрує 13 класичних кінострічок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі