субота, 21 вересня 2019 19:23

Три критерії співпраці художника із арт-менеджером назвав столичний галерист
5

Art Market Talk: Євген Карась "Художник і арт-ринок"
Фото: Ольга Васьків
Art Market Talk: Євген Карась "Художник і арт-ринок"
Art Market Talk: Євген Карась "Художник і арт-ринок"
Art Market Talk: Євген Карась "Художник і арт-ринок"
Art Market Talk: Євген Карась "Художник і арт-ринок"

З 21 вересня по 12 жовтня у Львові проведуть серію лекцій із арт-бізнесу. Відомі арт-експерти розповідатимуть, яким чином побудовано ринок в Україні та світі, про галереї, бізнес-моделі та авторське право. Лектори – це досвідчені практики, галеристи, арт-дилери та юристи.

21 вересня лекцію "Художник і арт-ринок" провів Євген Карась - засновник та куратор київської галереї сучасного мистецтва "Карась Галерея", один із найбільш кваліфікованих арт-експертів та арт-дилерів українського ринку.

"Я вже більше 30 років працюю у мистецтві. У 90-х були одиниці художників, у 2004 – десятки, зараз - сотні. Потенціал росте швидше ніж ринок, який може його засвоїти. І швидше, ніж запит на мистецтво. Раніше була конкуренції з колегами за увагу і впізнаваність, зараз у художника - конкуренція із світом, бо є надлишок інформації", - каже Євген Карась.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Першу "Червону Руту" врятував мольфар із Карпат

Галерист каже, що успішний художник постійно повинен працювати, вчитися і вдосконалюватися.

"Як на мене, є три критерії співпраці художника із галеристом і арт-менеджером. Це талант – без нього нікуди, друге - здатність домовлятися, шукати середину, бути неконфліктним, останнє – це працездатність митця. Навіть якщо ви геній – не можна дозволяти собі творити одну картину в рік. А ще – важливе психічне здоров'я людини, як показує практика. Художник має крутитися в колах конкурентів, старших колег, аби чути критику, аби вчитися і переймати досвід", - вважає Карась.

Радить молодим художникам організовувати групові виставки, не соромитися подавати свої роботи на конкурси, в галереї, на виставки. "Важливо розумітися в арт-маркетингу, але не перегинати палку, не жертвувати творчістю. Важливий баланс у всьому", - зазначає.

Усі заходи відбудуться у приміщенні управління туризму Львівської міської ради, що на вул. Руській, 20. Вхід – безкоштовний. Організатором лекторію є ST∙H Gallery за підтримки Українського культурного фонду.

У Чернівцях на стадіоні "Буковина" 21 вересня 1989 року пройшов фінал І Республіканського фестивалю української пісні "Червона рута". Фестиваль тривав з 17 по 24 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Три критерії співпраці художника із арт-менеджером назвав столичний галерист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі