понеділок, 28 вересня 2020 14:18

Трагедію Бабиного Яру покажуть за допомогою віртуальної реальності

Трагедію Бабиного Яру покажуть за допомогою віртуальної реальності
Фото: Facebook. В урочищі Бабин Яр розстріляли майже 100 тисяч осіб

29-30 вересня в Музеї історії Києва презентують віртуальний проєкт про трагедію Бабиного Яру.

Він дасть можливість пересуватися Києвом 1941-го, взаємодіяти з жителями та предметами. Проєкт є першим прикладом волюметричного кінематографу (Volumetric Filmmaking) в Україні. Про це повідомляється на сайті КМДА.

Під час окупації 1941–1943 років в урочищі Бабин Яр нацисти знищували євреїв, ромів, членів Організації українських націоналістів, комуністів, полонених, пацієнтів психіатричної лікарні. Розстріляли майже 100 тис. людей.

"Ми хотіли, щоб відвідувачі пліч-о-пліч побули із жертвами розстрілів та емоційно пережили ці події. Адже після побаченого виникає тільки одне бажання: більше ніколи ні за яких обставин не допустити такого жаху", - каже директорка Департаменту культури КМДА Діана Попова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали людей, які першими заговорили про Голокост

Музей працював над проєктом більше року. У створенні брали участь 50 фахівців. Серед них історики, актори, 3D-художники та спеціалісти з розробок у віртуальній реальності.

Оточення сцен створювали у 3D-форматі за архівними матеріалами. Зокрема архітектори визначили точки, звідки німецький військовий фотограф Йоганнес Гелле зробив найвідоміші знімки урочища одразу після масових розстрілів.

Загалом у музеї встановлено 4 пристрої віртуальної реальності. 2 - у приміщенні Музейно-виставкового центру сучасного мистецтва. Ще два - у філії в Музеї окупації Києва.

Режисер Сергій Лозниця знімає історичну драму про Бабин Яр. Фільм складатиметься з декількох епізодів з різними героями. Державна підтримка складає 32% від загальної вартості виробництва. Це 49,3 млн грн. Прем`єра планується на 2021-й.

Зараз ви читаєте новину «Трагедію Бабиного Яру покажуть за допомогою віртуальної реальності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі