четвер, 09 травня 2019 03:28

Топ-5 історичних фільмів про письменників

Топ-5 історичних фільмів про письменників
5 історичних фільмів про письменників. Фото із відкритих джерел.

Gazeta.ua пропонує 5 фільмів знятих на реальних подіях про письменників.

"Красуня для чудовиська" або Пристрасть до Франкенштейна

Чудовисько Франкенштейна стало головним героєм багатьох кінофільмів та серіалів, завоювало свою армію фанатів. А те, що книжку про найпопулярніше чудовисько в світі написала британка Мері Шеллі у дуже юному віці, знають одиниці. Його прототипом, став чоловік письменниці.

Драматична кінострічка "Красуня для Чудовиська" 2017 року, розповідає про життя Мері Шеллі та ідею створення розповіді. Розкриває деякі таємниці розпусного життя тогочасних письменників. Головними персонажами фільму також є британські поети Берси Біш Шеллі та Лорд Байрон, які відіграли неабияку роль у житті юної письменниці.

Джейн Остін

Британсько-ірландський біографічний фільм 2007 року про молоді роки англійської письменниці Джейн Остін, про її роман з ірландцем Томасом Лефроєм. Згодом, історія їх стосунків вилилась у книзі "Гордість та Упередження". Але на відміну від книжки, у реальному житті, гепі енду не сталось.

Годинник

Драматичний фільм режисера Стівена Долдрі. Це екранізація однойменного роману Майкла Каннінгема. Фыльм отримав "Оскар" за кращу жіночу роль, яку виконала Ніколь Кідман. Вона грала саму майстриню пера Вірджинію Вульф, американську письменницю, ікону жіночої прози 19 ст.

Розповідь обмежується одним днем ​​трьох жінок, з моменту їх пробудження і до вечора. Історії їх життів розділені практично століттям: Ніколь Кідман грає британську письменницю Вірджинію Вулф, гноблену депресіями і думками про самогубство. Джуліанна Мур- американську домогосподарку Лору Браун, яка живе в Лос-Анджелесі в 1951 році і яка страждає від надокучливою життя. Кларисса Вон, героїня Меріл Стріп, гомосексуальний редактор видавництва, живе в 2001 році в Нью-Йорку і зайнята, крім іншого, турботою про вмираючого від СНІДу колишнього коханця Річарда, сина Лори Браун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Енн Гетевей зіграла холоднокровну шахрайку

Капоте

Американський біографічний фільм 2005-го. Розповідає про життя американського письменника Трумена Капоте під час написання його роману "Холоднокровне вбивство". Режисер фільму- Беннетт Міллер. Головну роль виконав Філіп Сеймур Гоффман. Критики схвально відгукнулися про фільм та зокрема гру Гофмана, який за цю роль отримав кілька нагород. Серед них "Оскар" за найкращу чоловічу роль.

Сам фільм також номінувався на премію, як найкращий фільм. Стрічка знімалася осінню 2004-го у канадській провінції Манітоба. В широкий прокат фільм вийшов 30 жовтня 2005-го, до 81 річниці від народження письменника.

Перо Маркіза де Сада

Історична драма 2000-го за мотивами п'єси Дага Райта про останні роки життя маркіза де Сада, проведених в психіатричній лікарні Шарантон. Фільм отримав три номінації на премію "Оскар".

Дія картини відбувається на початку 19 ст. Історія оповідає про скандально відомого маркіза де Сада. Про те, як його провокаційна творчість перевернула долі багатьох людей. Маркіз іронічно знущається над ханжами і лицемірами за всіма правилами доброго смаку і тону, примушуючи їх роздягтися фізично і емоційно. Дуже часто під маскою грубості ховається крихка краса піднесених почуттів і відчуттів.

З нагоди Дня пам'яті та примирення 9 травня о 16.00 у київському кінотеатрі "Ліра" відбудеться показ документального фільму "Літописець" німецького режисера Маркуса Велша. Стрічка присвячена людям, яких вивозили працювати до Німеччини під час Другої світової війни.

Зараз ви читаєте новину «Топ-5 історичних фільмів про письменників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі