неділя, 09 липня 2017 13:25

Топ-5 фільмів, від яких мурашки по шкірі

Топ-5 фільмів, від яких мурашки по шкірі
Том Генкс у фільмі "Ізгой" грає сучасного Робінзона . ФОТО: epochtimes.com.ua

9 липня виповнюється 61 рік талановитому американському актору, сценаристу, продюсеру, режисерові та володарю двох "Оскарів" Тому Генксу.

"Форрест Гамп", "Зелена миля", "Ізгой", "Врятувати рядового Райана", "Злови мене, якщо зможеш" – це список знаменитих фільмів, у яких Том виконав головну роль. Актора не випадково вважають одним з найулюбленіших артистів США з прізвиськом "директор Голлівуду".

Gazeta.ua зібрав топ-5 кращих фільмів з легендарним актором.

"Форрест Гамп", 1994

Режисер: Роберт Земекіс

Картина про життя сільського дурника Форреста стала справжньою сенсацією і отримала в цілому 6 статуеток "Оскара" в різних номінаціях. У Генкса вийшов дуже милий і зворушливий персонаж, що викликає співчуття у глядачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертник катував людей чумними пацюками

У житті Форреста Гампа – хлопчика з низьким рівнем IQ, все відбувається ніби випадково: він стає студентом, знаменитим футболістом, героєм в'єтнамської війни, мільйонером. Але чи вдасться йому знайти свою любов?

"Врятувати рядового Райана", 1998

Режисер: Стівен Спілберг

Дія картини відбувається під час Другої світової війни. У родині Райана велике нещастя: за один день загинули троє синів. Командування приймає рішення пом'якшити горе родини і повернути з фронту четвертого сина – рядового Джеймса Френсіса Райана. Але зробити це не так просто: його дивізія бореться в тилу противника. На пошук і порятунок звичайного рядового відправляють капітана Джона Мілліра (власне, Том Генкс).

"Зелена миля", 1999

Режисер: Френк Дарабонт

В кінці століття Генкс знявся в культовій містичній драмі за романом Стівена Кінга. Він зіграв Пола Еджкомба – охоронця в тюрмі для смертників. У в'язницю потрапляє Джон Коффі – черговий арештант, що очікує смерті. Але ця людина серйозно відрізняється від своїх сусідів по камері. По-перше, він не винен. По-друге, він має магічну силу.

"Ізгой", 2000

Режисер: Роберт Земекіс

У новому фільмі Генкса відправили на безлюдний острів повторювати долю Робінзона Крузо. Він грає Чака Ноланда, інспектора служби доставки, який кожен день літає з країни в країну, з континенту на континент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джим Керрі у фільмі закохується в істеричку

Один з таких польотів закінчується трагічно: літак падає, Ноланд вижив, але потрапив на безлюдний острів. Тут йому судилось провести 4 роки, забувши про головні атрибути свого минулого життя: годинник, телефон і літаки.

"Злови мене, якщо зможеш", 2002

Режисер: Стівен Спілберг

Ще один чудовий фільм з Томом Генксом – авантюрна комедія "Спіймай мене, якщо зможеш". Ді Капріо в ній зіграв Френка – геніального шахрая, який до 19 років встиг перевести в готівку фальшиві чеки на суму два з половиною мільйони доларів. Хенкс грає агента ФБР Карла Хенретті, який зробить все, що завгодно, аби зловити нахабу.

Зараз ви читаєте новину «Топ-5 фільмів, від яких мурашки по шкірі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі