вівторок, 09 травня 2017 14:38

Смертник катував людей чумними пацюками

Смертник катував людей чумними пацюками
Злочинець Фантомас у фільмі 1913 року. ФОТО: bibo.kz/istorichiskie-fakti

54-хвилинна німа екранізація пригод зловісного злочинця Фантомаса режисера Луї Фейада вийшла на екрани у Франції 9 травня 1913 року. Злочинець з безліччю облич став найстрашнішим ворогом Франції. Він був засуджений до страти, проте йому вдалося втекти. Тепер інспектор Жюв має намір будь-якими способами зловити невловимого привида навіть з ризиком для власного життя.

Фільм "Фантомас" – перша з 5 стрічок серії, знятих Луї Фейадом в 1913-1914 роках з Рене Наварром в ролі Фантомаса і Бреоном в ролі Жюва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Техаський рейнджер у 64 роки знову став батьком

Фантомас – вигаданий персонаж, геніальний злочинець, що приховує своє обличчя, один з найбільш відомих антигероїв французької літератури і кіно. Він соціопат, садист, який отримує задоволення від вчинення тяжких злочинів (зокрема вбивств). Монстр нещадний і безжалісний до всіх, включаючи власних дітей. Свої злочини він дуже часто робить під виглядом іншої людини (найчастіше вже вбитої). Фантомас любить використовувати різні ексцентричні суспільно небезпечні засоби і способи злодіянь – чумних пацюків, гігантських змій, заповнені піском кімнати.

Цього персонажа створили французькі письменники Марсель Аллен і П'єр Сувестр в 1911 році. Фантомас фігурує в 32 романах, написаних ними в співавторстві.

Фатальний лиходій був дуже популярний після випуску фільму у Франції, і зробив Рене Наварра, що грав Фантомаса, знаменитістю. Коли Наварр з'являвся на вулиці, його негайно оточував натовп.

У критичному огляді "Фантомаса" Пітер Шеффер зазначив: "Аудиторія на момент випуску фільму вже була знайома з сюжетом, персонажами і фіналом історії, тож дивилася фільм тільки в очікуванні того, як реалізований сюжет".

Зараз ви читаєте новину «Смертник катував людей чумними пацюками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі