четвер, 14 грудня 2017 11:18

"Титанік" і "Міцний горішок" визнали національним надбанням США

"Титанік" і "Міцний горішок" визнали національним надбанням США
"Титанік" та ще 24 фільми обрали для зберігання у бібліотеці Конгресу США. Фото: tvkinoradio.ru

Національна рада США зі збереження фільмів обрала 25 фільмів, які поповнили список національних культурних надбань країни.

Про це повідомили на веб-сайті Бібліотеки Конгресу США.

До списку увійшли "Титанік" (1997), "Супермен" (1978), "Міцний горішок" (1988), "Поле його мрії" (1989), "4 маленькі дівчинки" (1997), "Дамбо" (1941), "Бовдури" (1985) та інші. Наймолодшим фільмом у реєстрі став "Пам'ятай" (2000) режисера Крістофера Нолана.

Щороку в Нацраді обирають 25 американських стрічок, які відзняли як мінімум 10 років тому і є культурно, історично та естетично визначними. Записи зберігаються у Бібліотеці Конгресу у Вашинґтоні.

Реєстр створили 1988 року. Відтоді до нього включили понад 700 фільмів. Серед них - "Мовчання ягнят", "Апокаліпсис сьогодні", "Кінг Конг", "Бонні і Клайд", "Вікно у двір", "Громадянин Кейн", "День бабака", "Знак Зорро", "Китайський квартал", "Назад у майбутнє", "Список Шиндлера" та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірка фільму "Титанік" показала, як міг би виглядати хепіенд фільму

Режисер фільму "Титанік" Джеймс Кемерон сказав, що головний герой Джек, який за сюжетом гине, міг би врятуватися, якби Роуз трішки посунулася на своєму плоту. Але тоді розв'язка позбавила б фільм будь-якого сенсу, тому що картина замислювалася як щось про кохання і втрату.

Зараз ви читаєте новину «"Титанік" і "Міцний горішок" визнали національним надбанням США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі