Ексклюзиви
пʼятниця, 15 червня 2012 16:47

The Beach Boys побили рекорд "бітлів" в американському чарті

Автор: Фото: mcapozzolijr.com
  The Beach Boys дебютували в чарті влітку 1963 року
The Beach Boys дебютували в чарті влітку 1963 року

Каліфорнійський колектив The Beach Boys побив рекорд The ??Beatles за загальною кількістю років, проведених у першій десятці американського чарту альбомів Billboard 200 з моменту виходу першої платівки до цього часу.

Як повідомляється на сайті видання - укладача хіт-параду, новий альбом The Beach Boys "That's Why God Made the Radio", який вийшов 5 червня 2012, дебютував на третьому рядку хіт-параду, і таким чином допоміг групі продовжити перебування у чарті від початку кар'єри до сьогоднішнього дня до 49 років і одного тижня.

Період між першим і останнім перебуванням в Billboard The Beatles, які і зараз час від часу повертаються в топ-10 хіт-параду (наприклад, в період релізу перевидань і компіляцій), склав 47 років, сім місяців і три тижні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маккартні погодився виступити на відкриття Олімпіади

Вперше ліверпульська четвірка потрапила в десятку топ-списку взимку 1964 року, а в останній - у жовтні 2011 року. The Beach Boys же дебютували в чарті влітку 1963 року, а до останнього увійшли після виходу "That's Why God Made the Radio". Попередня повноцінна платівка колективу - "Summer in Paradise" - вийшла в 1992 році, а останній, що потрапила в топ-10 Billboard 200, була студійна робота "15 Big Ones" 1976 року.

Абсолютним рекордсменом по перебуванню в чарті з дня виходу дебютної платівки є Френк Синатра - 52 роки, два місяці і один тиждень. Вперше він потрапив до хіт-параду в квітні 1956 року з "Songs for Swingin 'Lovers!", А в останній - в червні 2008 року з "Nothing But the Best".

Зараз ви читаєте новину «The Beach Boys побили рекорд "бітлів" в американському чарті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі