понеділок, 21 червня 2010 10:55

Текст пісні Beatles продали за $1,2 млн (ФОТО)

Рукописний текст Джона Леннона до пісні "A Day In The Life" ("День з життя"), останньої з легендарного альбому Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, пішов в п'ятницю з молотка аукціонного дому Sotheby's в Нью-Йорку за 1,2 мільйона доларів.

Сторінку з віршами Леннона придбав по телефону приватний американський колекціонер, який отримав перемогу в напружених торгах, що тривали 6 хвилин.

Примітно, що підсумкова ціна майже вдвічі перевищила оцінну (700 тисяч доларів).

За даними представників аукціонного дому, найдорожчі вірші легендарних Beatles, продані на аукціоні, - це All You Need Is Love, які "пішли" за 1,25 мільйона доларів в 2005 році.

Пісня "A Day In The Life" визнана кращою британською піснею всіх часів за рішенням експертної ради журналу "Q". Критики називали її концептуальною композицією для групи Beatles. Хоча ця пісня була неоднозначно сприйнята в кінці 60-х років: так, британська телерадіомовна корпорація Бі-бі-сі наклала заборону на трансляцію пісні, один рядок з якої критики прийняли за натяк на вживання наркотиків.

Британська група Beatles стала одним з найяскравіших феноменів світової культури XX століття, продавши по всьому світу більше 1 мільярда платівок. У 2002 році Бі-бі-сі провела опитування, щоб визначити сто найвеличніших британців всіх часів. Співак, поет, композитор і громадський лідер Джон Леннон зайняв в цьому списку восьме місце.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Текст пісні Beatles продали за $1,2 млн (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі