пʼятниця, 09 серпня 2013 09:15

Театр "Дах" у Києві закриють через брак грошей

Театр "Дах" у Києві закриють через брак грошей
Гогольфест-2012. Фото: mediaport.ua

Влад Троїцький закриє театр і центр сучасного мистецтва "ДАХ". Про це художній керівник театру і режисер розповів в інтерв'ю виданню "Комментарии".

"Цього року змушений буду закрити "Дах" як репертуарний майданчик. Просто не можу його утримувати, у мене немає на це грошей", - розповів Троїцький. Разом з цим, у вересні з відкриттям чергового фестивалю Гогольфест Троїцький планує запустити новий проект - так званий "арт-кластер".

Владислав Троїцький пояснює, що приміщення колишнього заводу металоконструкцій біля метро Видубичі ідеально вписуються не тільки в концепцію "Гогольфесту", але й так званого "культурного кластера" - єдиного цілісного творчого простору. Ініціатор створення українського варіанту "арт-кластеру" упевнений, що незабаром це місце збере під одним дахом музикантів, театралів, кіношників, художників та інших талановитих представників сучасного мистецтва.

За словами Троїцького, на реконструкцію будівлі грошей з держбюджету не виділили, хоч і обіцяли. Спочатку в проект вкладав свої гроші сам режисер і власник приміщення заводу металоконструкцій Анатолій Юркевич. Після закінчення всіх робіт планується, що арт-кластер перейде на самофінансування за рахунок орендарів та учасників культурного проекту. Планується, що арт-кластер буде працювати цілий рік.

Також, цього року організатори фестивалю вирішили зробити вхід на Гогольфест платним - в день відкриття вартість становитиме 50 грн, у вихідні дні - 20 грн.

"Раніше ми дарували людям мистецтво, - пояснює своє рішення Влад Троїцький. - Зараз же грошей немає, так що "дарувати свято" просто так ми вже не зможемо".

Гогольфест в цьому році пройде з 13 по 22 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Театр "Дах" у Києві закриють через брак грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі