четвер, 09 січня 2014 11:26

Тарзан бореться за екологію США, а Бен Стіллер замріявся – кінопрем'єри 9 січня
8

Анжеліка, маркіза янголів
Таємне життя Уолтера Мітті
Тарзан
Паранормальне явище: Фатальна мітка
Серце дуба

Вісім нових фільмів виходить на українські екрани на цьому тижні. Фаворитом тижня стала лірична голлівудська комедія "Таємне життя Уолтера Мітті". Шанувальникам авторського кінематографа прийдуться до смаку картини "Боргман" і "Лоре". Ну, а підростаючим кіноманам сподобаються анімації "Тарзан" і "Серце дуба", які, однак, здобули досить низькі оцінки критиків.

Таємне життя Уолтера Мітті

- Стужа – її можна порівняти тільки з жінкою…

- А де ви були?

- Досліджував межі людського духу – фантазує протагоніст свою розмову з жінкою, в яку таємно закохався.

Типовий невдаха Уолтер Мітті живе банальним нецікавим життям самотнього обивателя. Це змушує його відчувати себе нещасним. Зовні він дуже сором'язливий, проте в своїх думках він часто відправляється у пригоди, здійснює подвиги і мріє про життя супергероя. Та одного дня в його життя вривається вир неординарних подій, і Уолтер направду стає кимось на кшталт супергероя. Через це він потрапляє у цілу низку комічних ситуацій. Та чи зможе він вибратися з цієї ситуації не тільки у своїх мріях, але й у реальному житті?"Це вже п'ята ресерська робота Бена Стілера, в якій він зіграв головну роль… в ній не має жодної поганої сцени", - РИА новости.

Боргман

"Якась дивна і жорстока сила оточує нас", - здивовано констатує протагоніста стрічки.Ніхто не знає до кінця, хто такий Боргман. Чи то алегорія на все зло світу, чи то демон з нічних кошмарів… Зовні – він всього лише типовий старий, що самотньо вештається серед людей. Та насправді він ніби злий дух сучасного міста, якого загнали за красиві фасади красивого цивілізованого світу. І одного дня він виривається назовні. Через це сім'я, в яку він потрапляє вже ніколи не повернеться до свого звичного спокійного життя.

"Це щось! Це не чорна комедія, не соціальна сатира, не трилер, не абсурдистська п'єса, не притча, а все це вкупі…" - Коммерсант Weekend.

Анжеліка, маркіза янголів

"Не бійся його, адже він дуже слабкий. Якщо б він був сильним, то не заздрив би нашому щастю", - характеризує Людовика XIV головний герой стрічки.

Сюжет картини розгортається у Франції XVII століття. Юну красуню Анжеліку видають за графа Пейрака. Останній користується славою чаклуна. Спочатку Анжеліка боїться свого чоловіка. Та згодом починає розуміти, що за суворою зовнішністю криється чуттєва та віддана людина. Дуже скоро між ними розгораються справжні пристрасті. Проте ідилія видається не довгою. Підступний Людовик XIV, що одного разу заїжджає до графа, починає заздріти сімейному щастю Анжделіки та її чоловіка. Через це король кидає Пейрака до в'язниці. Та Анжеліка вирішує відстояти своє кохання до останнього.

"Навряд ви зустрінете в прокаті цікавіший фільм про героїв плаща і шпаги. Шляхетні злодії, підступні придворні, мстива чарівниця – ось вона Франція XVII у всій своїй красі", - Empire.

Лоре

"Що ми такого зробили, що маємо зараз так страждати?" - задається питанням протагоністка стрічки.

Кінець Другої Світової. Молода німкеня Лоре лишається зі своїми малими братиками та сестрою. Їх батьки арештовані союзниками, як члени СС. Діти разом з Лоре їдуть на північ країни, де живе їх бабуся. Ця подорож покаже їм увесь жах розбитої країни. Потворну післявоєнну реальність. Одного разу вони зустрічають молодого єврея Томаса. Лоре переповнює водночас жага та ненависть до цього хлопця. Складні переживання переповнюють дівчину від цієї зустрічі та від післявоєнної німецької реальності.

"Гра акторів відправляє глядачів у нокаут. Настільки все на екрані інтимно і чуттєво" - Variety.

Земля ведмедів

"У незвіданих місцях, де немає місця людині, розгортається історія про життя, виживання, боротьби, пізнання і любові", - налаштовує голос за кадром на вражаючі пригоди ведмедів.Грандіозна історія життя ведмедя Камчатки. Вражаюча історія кохання, пізнання свободи та неволі у краях, куди ніколи не ступала нога людини. Починається історія чотирирічного бурого ведмедика, коли він, втративши матір, лишається сам. Вперше в житті він вимушений виживати самостійно серед інших диких звірів.

Паранормальне явище: Фатальна мітка

"Я почуваюся так, ніби втрачаю себе", - говорить головний герой про свої відчуття після того, як над ним повисли темні чари.

Двоє друзів своєю дурістю дістають сусідку. Згодом вона помирає за дивних обставин. Друзі-розбишаки вирішують забратися до її домівки. Там вони зустрічають цілий склад VHS-касет. Подивившись пару касет, вони розуміють, що вона мала відношення до чорної магії. За кілька днів після цього з ними починають відбуватися дивні речі. На їх руках з'являються рубці та синці, а уві сні вони бачать кошмари. Згодом ці жахи починають докучати й сім'ям хлопців.

"Приблизно п'ять років тому автори цієї стрічки виштовхували з кінотеатрів фільми, які були зняті за банальними кліше. Що ж, тепер вони самі почали робити кіно за власними кліше, повторюючи самих себе" - Фонтанка.

Тарзан

"70 мільйонів років тому на Землю впав таємничий метеорит. Його скалок випромінює енергію, якої вистачить на все Східне узбережжя на цілу вічність…", - підступний бізнесмен розповідає істинні мотиви своєї агресивної експансії у джунглі.

Добре відома всім казка про хлопчика, що виріс у джунглях переосмислюється в цій стрічці по-новому. Все починається з авіакатастрофи, в якій гинуть батьки маленького хлопчика, після чого його вихованням починає займатися велика сентиментальна мавпа. Сформувавшись за законами джунглів, хлопчик перетворився на людино-звіра. В його єстві поєдналися великий інтелект та фізична сила дикої тварини. Одного дня він зустрічає красуню Джейн, що захищає природи від знищення. Разом вони беруться за захист джунглів від наглої експансії мільярдера, який знищує ліси.

"Безглуздий сюжет, незграбна анімація, неповага до африканців. В цій картині не можна придертися лише до тропічної краси", - Empire.

Серце дуба

"Льодова фортеця ховає в собі силу для страшної катастрофи – усе довкола замерзне", - говорить один з героїв стрічки про небезпеку, що насувається.За дивних обставин на нашій планеті починають мінятися кліматичні умови. Через це можуть вимерти всі дракони і чарівний ліс. На їх захист стає маленьких ельф Робін, охоронець флори, котрий просить богів допомогти. Щоб подолати лихо ельф кличе на допомогу ельфів, фей та інших чарівних істот. Сюжет картини переповнений алюзіями на наше сьогодення.

"Стрічка наповнена мотивами та фантастичними персонажами з етносу та класичного фентезі" - oKino.

Зараз ви читаєте новину «Тарзан бореться за екологію США, а Бен Стіллер замріявся – кінопрем'єри 9 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі