четвер, 09 січня 2014 09:14

Головою журі в Каннах вибрали режисера-рекордсменку фестивалю

Головою журі в Каннах вибрали режисера-рекордсменку фестивалю
Фото: AFP

Новозеландський режисер Джейн Кемпіон очолить журі 67-го Каннського кінофестивалю, який цього року пройде 14-25 травня, повідомляється на офіційному сайті заходу.

"З того моменту, коли я вперше приїхала в Канн зі своїми короткометражними фільмами в 1986 році, у мене була можливість побачити фестиваль з різних сторін", - розповіла Кемпіон, назвавши Каннський фестиваль "королем серед кінофестивалів".

Джейн Кемпіон - єдина жінка-режисер в історії Каннського фестивалю, яка двічі отримала нагороду "Золоту пальмову гілку" за короткометражний фільм "Вправа в дисципліні" (An Exercise in Discipline - Peel) в 1986 році за картину "Піаніно" в 1993 році.

"Прийшла Джейн Кемпіон, і з нею прийшов цілий новий стиль. З'явилися фільми "Цукерочка", "Піаніно", "Яскрава зірка", - розповів про режисера президент Каннського кінофестивалю Жиль Жакоб, який обіймає цю посаду з 2001 року.

Останній фільм Кемпіон -"Яскрава зірка" - був представлений в Канні в 2009 році. Картина заснована на біографії англійського поета Джона Кітса і його музи Фанні Брон. У ролі голови журі Кемпіон змінить знаменитого американського режисера і продюсера Стівена Спілберга, який очолював журі 66-го Каннського кінофестивалю.

Зараз ви читаєте новину «Головою журі в Каннах вибрали режисера-рекордсменку фестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі