Ексклюзиви
четвер, 15 грудня 2011 15:26

Тарас Антипович витратить премію Бі-Бі-Сі на жіночі чоботи і ноутбук

Тарас Антипович витратить премію Бі-Бі-Сі на жіночі чоботи і ноутбук

Грошової премії "Книжки року Бі-Бі-Сі" вистачить на кухонну плиту, дві пари жіночих чобіт, ноутбук, два дитячі пуховики та кілька люстр.

Про це Gazeta.ua заявив письменник Тарас Антипович. Його роман "Хронос" увійшов до п'ятірки фіналістів літературної премії "Книжка року Бі-Бі-Сі".

За його словами, не можливо передбачити переможця премії, адже для цього треба влізти в колективний розум журі.

"Можу сказати лише, що я – фаворит алкогольного тоталізатора – паралельного "народного" проекту, що розвивається незалежно від офіційного конкурсу Бі-Бі-Сі", - зазначив Антипович.

На його думку, однією з кращих книг, що вийшла 2011 року, є "Час смертохристів" Юрія Щербака. Але вона не потрапила до списку фіналістів премії "Книжка року Бі-Бі-Сі".

"Несподіванкою був для мене роман Юрія Щербака "Час смертохристів". Цікавий сюжет, у якому поєднано антиутопію та шпигунський трилер. Разом із тим, історія розвивається за законами нашого корумпованого часу. І цей підхід близький мені самому: у "Хроносі" я теж фантазував про майбутнє поняттями теперішнього. Юрій Щербак, попри свій солідний вік, дуже сучасно мислить. Єдина ложка дьогтю – мова книжки, над якою варто було б попрацювати редакторам", - розповів письменник.

На питання, що допомогло його роману "Хронос" увійти у список фіналістів "Книжки року Бі-Бі-Сі", письменник скромно відповів: "Я намагався створити ефектний сюжет без саморефлексій та іншого баласту".

У випадку перемоги у "Книзі року Бі-Бі-Сі", Антипович вже знає, на що витратить грошову премію – 12,5 тисяч гривень.

"Наші сімейні потреби здатні поглинути кілька таких премій у стислий термін. Варіанти цільового використання фінансів, враховуючи двох дорослих і двох дітей, приблизно такі: нова кухонна плита, дві пари жіночих чобіт, ноутбук, два дитячі пуховики, реактивна куля для боулінгу, новий палас у вітальню, кілька люстр. Словом, нам скільки не дай, все буде мало", - сміється письменник.

Нагадаємо, конкурентами Тараса Антиповича у премії "Книжка року Бі-Бі-Сі" є Галина Вдовиченко з книгою "Бора", Антон Санченко "Нариси бурси", Володимир Рутківський "Сині води" і Артем Чапай "Подорож із Мамайотою в пошуках України".

Зараз ви читаєте новину «Тарас Антипович витратить премію Бі-Бі-Сі на жіночі чоботи і ноутбук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі