середа, 27 листопада 2013 13:15

Сучасна філія Лувра в Абу-Дабі здивує відвідувачів своєю конструкцією
5

Фото: Фото: bestin.ua

Лувр в Абу-Дабі відкриється 2 грудня 2015 року. Про це міністр культури Франції Орелі Філіппетті заявила під час поїздки в Об'єднані Арабські Емірати. На відкритті виставки Abu Dhabi Art, яке відбулося в столиці ОАЕ 19 листопада, Філіппетті супроводжували директора французьких музеїв, у тому числі керівник Лувра Жан-Люк Мартінес. Останній повідомив, що в даний час паризький музей відбирає триста експонатів для експонування в Абу-Дабі.

Проект "арабського Лувра" розвивається з 2007 року, спочатку його передбачалося відкрити в 2012-му, але через фінансову кризу терміни були змінені. У загальній складності ОАЕ зобов'язалися виплатити французькій стороні близько 1,3 мільярда доларів. В рамках проекту ОАЕ отримали право протягом тридцяти років використовувати слово "Лувр" у назві свого музею, в якому виставлятимуть експонати з паризького Лувру, а також Центру Помпіду, музею Орсе і Версаля.

У 2013 році була представлена ​​частина постійного фонду Лувру в Абу-Дабі: у нього, зокрема, включені полотна Пабло Пікассо, Едуарда Мане, Поля Гогена і Рене Магрітта.

Зараз ви читаєте новину «Сучасна філія Лувра в Абу-Дабі здивує відвідувачів своєю конструкцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі