вівторок, 26 листопада 2013 12:07

Художник вимальовує масштабну каліграфію з волосся
9

Фото: Фото: wendagu.com

Ось уже два десятиліття художник Венда Гу (Wenda Gu), що проживає в Нью-Йорку, працює над масштабним проектом під назвою "Об'єднані нації" ("United Nations"). Завершальним етапом стало створення інсталяції "Bable of the Millennium", встановленої в Музеї сучасного мистецтва в Сан-Франциско. Це майже 23-метровий дисплей, на якому накреслені букви, а також розміщені символічні знаки різних культур.

Інсталяція від Венда Гу - це ще одна спроба показати, що спілкування може стати порятунком для носіїв однієї мови і непереборною перешкодою для іноземців. Правда, Венда Гу упевнений: людей може об'єднати щось більше, те, що не має мовних відмінностей.

Для того, щоб продемонструвати свою ідею, він використовував волосся в якості "чорнила" для написання букв. Для цієї мети він відвідав 325 перукарень та салонів краси в 18 країнах світу, побувавши таким чином на всіх континентах. Він виклав із пасм волосся слова китайською, англійською, арабською мовою, а також на хінді. Всього - сто панелей-вітражів, через які світло потрапляє у виставковий зал.

Зараз ви читаєте новину «Художник вимальовує масштабну каліграфію з волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі