понеділок, 22 липня 2013 09:17

"Ступка не давав жінці повода ревнувати. А вона його пасла"

"Ступка не давав жінці повода ревнувати. А вона його пасла"
Данило Федоряченко. Фото: Сергій Старостенко

Колишній адміністратор-розпорядник театру Франка Данило Федоряченко, 93 роки, дружив з Богданом Ступкою 35 років. Каже, тепер сумує за його компанією і розмовами. Любили збиратися у кабінеті Ступки після вистав і сидіти допізна. Поки дружина актора Лариса не приходила по нього і не забирала його додлому. Більшість друзів чоловіка вона на поріг не пускала - розповідає Данило Федоряченко.

"Я приходив до нього додому рідко. Дружина його Лариса не любила етого дєла. Приглашав тільки якщо її не було вдома. Вона приходить, якщо Ступки ще немає вдома вона йде в театр, чекає, коли спектакль закончиться, і забирає його додому. Пасла його. Щоб він не втік. Мог. Але був вєрний своєй женє. Харашо вони жили. Вона порядок любила. Гостей не любила. Якщо після прем'єри вечеринка, ніхто до Богдана не йшов у гості. Бувало хтось пішов. Вона тут же на порог: "А хто вас пріглашав? Богдан, ти знаєш, що тобі треба відпочивати? Завтра репетиція". Ревнива була. Він їй повода не давав, не демонстрірував. А вже якщо з ким потай треба було зустрітися, то він знаходив час, і місце. Мужики - вони всі такі. З ким зустрічався - не скажу. Ето нєтєлєфонний разговор. Інколи, коли вона дуже розходилася, міг крикнуть так, що вона замовкала і все. От каже вона: "Що ви тут накурили, бруду нанесли?" - "Да-да. Накурили. Що ще ти скажеш? А чого ти прийшла? Я ж додому прийшов без тебе". Всьо, як будто нічого не бувало, накриває стіл".

Богдан Ступка не курив після того, як одружився і переїхав зі Львова до Києва, - розповідає Данило Данилович:

"Богдан жінки дуже слухався. Як приїхав зі Львова, трохи ще покурив. А потім кинув. Уже одружений приїхав. Він приїхав перший, Вона: "Вибери мені квартіру в центрі, іначе я вопще не приїду". Вибирав. Каже: "Прийди подивись". Прийшла: "Може буть". Їхня квартира на Ольгинському провулку - як від театру на Хрещатик іти".

Зараз ви читаєте новину «"Ступка не давав жінці повода ревнувати. А вона його пасла"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі